RC MODELI HELIKOPTERA > ELEKTRO HELIKOPTERI

Blade 450-Dx6i RTF (pocetak ili kraj)

<< < (3/7) > >>

bata bane:
Nakon nekoliko nedelja provedenih uz razlicite kalibracije, setovanja, varijnte, teorije i 20ak casova simulatora  zakljuci su sledeci:

1) da helikopter neci videti svetlo dana bar do juna  mmmm

2)  Sve sto mislis da znas u stvari je slucajno  :sljus

3) Kad si umoran greske se eksponencijano uvecavaju 4e

4) Nikad nije dosta vezbe na simulatoru

5) Nikad nije dosta vezbe na simulatoru

6) Nikad nije dosta vezbe na simulatoru

7) Nikad nije dosta vezbe na simulatoru

8 ) Zvuk helkoptera, narocito  veliicne 500, odlicno uspavljuje bebu  (fiu)

Probacu da snimim jedan "korektan" let pa da postavim na forum

(pijemo)

donkihote:
ajde ako možeš postavi neki let,ja se isto trenutno učim za isti taj heli pa da uporedim sa nekim drugim u sličnoj fazi učenja

Danijel:
Evo jedan savet kako da naucis a da nista ne procitas, odes kod zajka kazes mu da spremi jedno pet komada neke najjeftinije modele, sve setovano, vines ga u vazduh sto dalje let traje oko 20 sek dok ne sleti sam i tako 5 puta. Pokupis gomilu i kuci na sklapanje pa svih pet , pa opet kod zajka i tako jedno 5 puta pa onda simulator i sesti put ima da se naletis a i sve ces da znas.

Onda rasprodas svih 5 za 100 eur ako ih neko kupi i kupis ozbiljnu masinu koja pose toga sama leti.

Malo cudan nacin ali ja sam tako naucio . jedno vreme sam imao e-sky onih najacih njihovih duplo vise nego sto imaju u magacinu u ns.

zajko:
I ja planiram, mozda kad se prolepsa vreme da krenem sa helijem, probao sam na Phoenix 4.0 i nije mi vise tako rdjavo...
Ali ija cu ici sledecim putem...

1. Prvo cu na Phoenixu malo da vezbam bazne modele tipa mSR X, sa svojom stanicom sa kojom cu inace da letim
2. Pa cu opet to da uvezbavam, da mi udje u ruku...
3. Pa cu da probam mSRX uzivo, vec sam probao nije lose, ali nekako mi opet nije za kucu, mislim da je bolje napolje, imam lagane tanke karbonske sipkice, ukrstim dva komada od po 20cm, imitacija trenaznih nogica.
Probao sam po kuci bez ovih karbona, u nekoliko navrata, kad se zaleti u pogresnu stranu skinem gas i pustim ga da sam padne, i dan danas je ko nov... ali mi se nesvidja mali ogranicen prostor, nemam vremena da ga vratim na pravi put...
4. Pa ako njega savladam, probacu to isto sa mCPX2, da vidim kako ce da ide sa njim, posto je on mnogo vrcaviji od prethodnog...
5. Pa na kraju probam veliki Blade 450 3D sa trenaznim nogama, pa ce valjda nekako leteti

Padova ce sigurno biti, ali pretpostavljam sa manje stete, ako bude OK... bacio sam oko na Blade 500 X BNF Flybarless   (work)

Normalno, sa ovim malim helijima na D/R 50% i Expo +40%, bi trebalo krenuti, pa kako ulazi u ruku smanjivati D/R i Expo

matic:
a ovako vezbanje mozda pomogne

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version