RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
APM 2.5
rolex:
Procedura je opisana ovde: http://copter.ardupilot.com/wiki/initial-setup/esc-motor/#All_at_once_calibration
Što se tiče konekcije esc-ova, možeš na tom jednom što ti služi kao stabilizator napajanja ostaviti samo signal i +5v a sa ostalih konektuj samo signal.
Masu(gnd) dobija preko vodova napajanja a ako vežeš masu na više meste postoji mogućnost javljanja razlike potencijala i nekih napona/struja koje prave problem.
kole_niš:
Isprobao sam malo Follow Me mod sa telefonom i DroidPlanner-om, a tu je i jedna Spline Waypoints.
stalex:
pozdrav svima...ja sam prilicno nov sa ovim apm kontrolerom...poceo da sklapam jedan quad...motori amax850kv i esc amax30a gold......imam problem...povezao sve...kada kalibrisem esc sve uspem da ih pokrenem...medjutim kada otkacim bateriju i zakacam...ni da se jave....
svaki savet dobrodosao....hvala unapred
rolex:
Opiši malo kako si kalibrisao i kako sa pokušavaš da ih pokreneš. APM ima podešavanja uslova koji su potrebni da bi se armovao(uključio motore).
Imaš li telemetriju? Ako i nemaš zakači kontroler na komp na kome ti je instaliran mission planer. Prvo se spoji baterija pa tek onda USB na kontroler.
Onda u mission planeru možeš videti trenutni status GPS, kalibracije accelerometra........
stalex:
hvala rolex, u medjuvremenusam otkrio....tim postupkom koji si upisao..pozdrav
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version