RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
APM 2.5
mdarko:
Pa povezan mi je prijemnik sa APM. Desava mi se kad dam komandu naprijed ili nazad da quad ne slusa komande,ide malo naprijed,malo nazad,malo lijevo,malo desno. Divlja jednostavno.
rolex:
Nisam se dobro izrazio, signal iz prijemnika RSSI mora biti povezan na APM, verovatno to kod tebe nije slučaj. On nije standardno dostupan na većini prijemnika već se oni moduju. Što se tiče komandi, u kom modu letiš?
Prvo bi trebao stabilize mode da se našteluje ali to podrazumeva da letelica ne drži svoju poziciju sama već ona održava horizontalni položaj u odnosu na zemlju i kompezuje yaw oscilacije. U ovom modu bez vetra letelica je prilicno mirna ali male korekcije su stalno potrebne. Svako ko leti multikoptere bi morao biti sposoban upravljati letelicom u ovom modu zato što je on osnovni i omogućava preuzimanje kontrole ukoliko nešto loše krene u ostalim modovima.
U principu kada se ovakva letelica sklapa, ne stavlja se sve odjednom na nju već se krene od minimalnog setupa pa se polako dodaju kamera, FPV, OSD....
Na taj način se zna koja komponenta unosi smetnje.
mdarko:
Probao sam sa iskljucenim predajnikom od FPV-a i isto,komande lijevo i desno dobro reaguju. Nije mi jasno,ako mi u mision planeru pokazuje da je daljinski u redu (mislim na kalibraciju) i u njemu komande rade kako treba,zbog cega onda kad ga upalim ne rade.
rolex:
Mod u kome letiš?
mdarko:
Stabilize,ali nisam jos poletio :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version