RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

APM 2.5

<< < (51/53) > >>

rolex:
Onaj jp1 na APM kontroleru mora biti skinut.
Ubec povezujes na Output gde i servoe, umesto nekog koji ne koristiš.
Taj Opto Esc, valjda i nema BEC u sebi ali za svaki slučaj njegovu plus liniju ne povezuj da ne bi dobio dva paralelna naponska kontrolera sa nepredvidljivim ishodom.

rolex:
Ili taj ubec ne radi(da li merio napon na njegovom izlazu?) ili raspored pinova na konektoru nije isti kao na plocici.

kole_niš:
Pronađena su nam dokumenti...

Greška je bila u tzv efektu "Ground looping", jer sam povezao ubec na lipo pre power modula, a trebalo je posle, da bi hvatao adekvatnu masu. Samo sam prelemio ubec da ide posle powermodula i radi.

Verovatno je zato i radilo na esc-ovom becu, pošto je to jedina masa, ovako, bila je masa sa powermodula i masa sa baterije, pa se tu verovatno miskovala masa. Nema ni veze, ako neko upadne u ovakvu klopku, da zna da ide ubec kao napajanje za servoe posle powermodula, a pre esc-a. Lipo-powermodul-ubec(sa ubeca onda na output bilo koji slobodan +/- -esc-motor. Ovamo sa input strane powermodul napaja risiver, gps i telemetriju, to je već poznato, tako da ima 2 nezavisna kola. Sa ubec-a može da se uzme 5v za napajanje pan_tilt servoa za headtrecker. Na pixhawk-u je to bolje rešeno, al jbg ne povezuje se baš svaki dan pa da znamo napamet. Ispod je video koji je pomogao.

rolex:
Važno je da radi, zanimljiva škola :)

uros2002:
Pozdrav svima,

Znam da je tema stara i da niko nije pisao u njoj vec duze vreme, ali ajde da iznesem moj problem.
Mozda neko procita i moze da mi pomogne.

Naime kupio sam pre par dana APM 2.8 od kineza.
Evo i linka sa slikama. https://goo.gl/photos/eXWvQsCcy8vssVq6A

Imam stanicu Spektrum DX6i i uspeo sam da preko mision planera odradim pocetna podesavanja i testiram rad motora bez propelera.

1 - Da li je dovoljna stanica sa 6kanala za multikopter?
2 - Da li mogu sa ovom stanicom da podesim da ima RTL i autohold?
3 - Da li mi neko moze pomoci oko detaljnijih podesavanja APM?
4 - probao sam preko porta na APM za telemtriju da povezem Bluetuth modul HC06 ali bez uspesnog povezivanja sa telefonom. Moze li neka sema povezivanja?
5 - Da li treba HC06 modul da prvo podesim preko PC na 57600 pa tek onda povezujem sa APM?

Imam jos dosta pitanja ali da ne preteram.

Inace sam iz okoline BG - selo Dobanovci
ako ima neko u okolini ko bi bio voljan da pomogne molio bih da me kontaktira na PM ili  0631170412 Dejan.

Totalni sam pocetnik u ovome hobiju ali imam  veliku zelju da napravim ovu letilicu.

Hvala svima.
Dejan

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version