RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
Gde se još može leteti RC
drjack:
Lazo ti si ko Kleopatra. Sinoc smo Tosa i ja uz kaficu dogovorili subotnji obilazak Kovilova sa modelima. Upravo potaknuti pricom od proslog vikenda kada smo na 13 maju napravili uglavnom po jedan let "veselo" gledajuci velike ptice kako lete. Sada su nabavili i zirokopter a tom ne smeta ni termika ni vetar i ja mislim da se necemo naleteti tamo ove godine.
Malo smo razgovarali o eventualnom sredjivanju letista ali i o vlasništvu letista Kovilovo. Koliko znamo ili mislimo da znamo ono pripada PKB-u a koristi se samo par puta godidnje ili se uopste i ne koristi. Bez obzira na to sto nema guzve pitanje je da li ce se naci neki pametnjakovic da nam odma kontrira ili pravi probleme u buducnosti. I mi cemo se zaleteti sutra jer je prognoza bolja nego u nedelju pa cemo malo obici pistu i probati po koji model...Ne bi bilo lose da se jos zainteresovanih pojavi.....
mirce:
Mirče je svašta prošao u modelarstvu, ali i dalje ima "vatre u starom čoveku", pa budala nikad da se opameti i kaže "sad je dosta"...
Kao što sam napisao, ja na salaš i zemlju gledam kao na investiciju.
Znači nikad se ne bih upuštao u ovakvu priču na tudjoj zemlji, u smislu zakupa.
Kad je zemlja tvoja ili zajednička (u ovoj priči ne bih bio sam, interesuje i Joleta, a ako ima još zainteresovanih tim bolje) sve što se radi i investira na neki način diže vrednost imanju.
Na kraju krajeva, to nije plan za narednu sezonu ili godinu dve, to je nešto što bi trebalo prvo da zaživi a tek onda da traje.
Teoretski sve ovo može da uspe, samo zavisi koliko je čovek voljan da se svemu posveti.
Danas skoro svi poslovi idu "kilavo", to je činjenica, ali šta sad? Jel' da odemo na most pa da skočimo u Dunav?
Modelarstvo će tek tavoriti ako se izgube i ono malo prostora za letenje koje se do sada koristilo.
Zajko je pionir na ovim prostorima, njegova priča ima mnogo toga dobrog, ali ima i mana. Najveće su što je daleko, što se gleda u sunce kad se leti model i što ne mogu da lete veliki modeli.
Pohvalno je što je sve dobro sredjeno, što ima "gomila" propratnih sadržaja i što, kako god prosečnom Srbinu to zvučalo, članarina nije velika.
Sve ostalo, sem 13 Maja koji se održava i Čenejskog aerodroma koji se takodje održavao, je teška improvizacija.
Pod ovim ne mislim na aerodrome dole u Srbiji, jer tamo nikad nisam bio, Miša koji ih posećuje ih sve hvali...
Žao mi je, što kad čitam ove topike, vidim da ljudi nisu spremni ništa da rade i da se trude. Razumem da za sve treba para, ali treba i volje i želje.
Kad gledam sliku onog salaša, zamišljam roštilj, zamišljam ligeštule, ladovinu pored kućice, celodnevni odmor, izlet za porodice, raj za modelare na sredjenoj pisti.
Kad radiš na svome naravno da moraš imati neke "vajde". Ko to ne razume i misli da je sve džabe taj stvarno nije kako treba...
Kao što se radujem svakom dolasku mojih prijatelja u Kombinat, tako se unapred radujem druženjima za modelarskom aerodromu.
Kad je sve bude sredjeno "pod konac", kad je sve čisto, uredno, podšišano, ofarbano, onda je to milina i za ljude koji bi tu dolazili, pogotovo za one koji žive u stanovima.
Kuća ima 4 prostorije, ko zna vremenom se može napraviti da se može tamo i prespavati, provesti ceo vikend na letenju, sedeti u suton dana ili rano jutro...
Mogućnosti su velike, samo treba imati viziju i mora se raditi...
Takmičenja, skupovi, takodje imaju drugu priču na ovakvom mestu. Vikendom mogu dolaziti deca, leteti modele na duple komande videti kako izgleda modelarstvo.
Ono što je činjenica je da mora da se radi. Ko to neće, može samo da kuka, da filozofira i da priča kako je sve truba i bez veze.
Kupovina salaša i sredjivanje piste je mala investicija za bilo kakav "bizmis", pogotovo ako se nadju dvoje troje ljudi da udruže sredstva.
Verujem da bi članarine i deo, koji bi se dobio od arende, pokrio sve tekuće troškove.
Sponzorstva i donacije za manifestacije, neka sitna lova koja bi se naplaćivala za spavanje, klopu i cugu, možda kotizacije za takmičenja, bila bi sredstva koja bi bila neka sitna zarada.
Naravno da to nije ništa veliko, ali ni posao nije neki. Cela ova priča nije ni namenjena "uzimanju love" nego druženju i prijatnom vremenu koje bi se provodilo na salašu.
Mislim da ovo sve može da uspe samo u varijanti da nisu "avioni - kamioni", nego da priča bude mala, skromna, smerna i realna.
Na kraju, ponavljam, na sve to treba di dalje više gledati kao na investiciju u zemlju...
Ako ne ide, pa pista se preore pa se posadi "kuruz" ili salaš prodaš...
Nikad se neće moći svima udovoljiti, ali vremenom će se "iskristalisati" ekipa ili društvo kome će biti lepo da dolaze i da provode vreme na salašu.
Pozdrav
Mirče
zajko:
Jeste... isti su bili i moji snovi...
Sto sam zaradio, zaradio sam u prethodnoj delatnosti, i kako ti kazes investirao sam u ovo, ali pre svega u neku svoju, ne bas do kraja ostvarenu ideju, iz radoznalosti i iz zezanja sa RC-om, doslo se do nekakvog posla, posla puno a para nigde, ne bi taj RC Klub opstao ni sa trostruko vecim clanarinama i brojem clanova, da nema onog kluba gore sa restoranom i bazenima i da nema HH Nemacka i RC Shopa...
Razmisaljo sam bas tako, investicija i to ce biti moj PIO fond... a posto mi se to sve manje vise smucilo i dosadilo, resih da prodam, ako se pojavi neko ko zeli i moze, pa da odem van Srbijice.... samo da ne budem poslednji i da gasim svetla...
Bude tu i dobrih momenata, nije sve crno, ali to na prvom mestu zavisi od ekipe...
Kad sve to prebacis u glavi da si to radio iz svoje neke ljubavi, i pre svega zarad sebe, onda ti bude mnogo lakse & lepse, partnerstvo u Srbijici tesko ide...
Gledajuci odavde i sa ovim iskustvom, danas bih sve to drugacije radio, normalno... ali ne bih menjao polozaj aerodroma, sunce te tuce i pre i popodne u potiljak, namestis se tako..nisi nikad leteo ovde pa nisi obracao paznju, polecu i slecu bez problema ptice do 2m a vecih i nema... Na pomocnoj travnatoj koja je sredjena i bice doradjena sada mogu i veci i brzi, ako ih ima...
Tako da kad krene sezona, pozvan si da oprobas ako zelis, a uz ()-() moze i prica ... da ti prenesem moja iskustva, ako ti trebaju... ako ne onda samo ()-()
Zelim Ti sav uspeh u ostvarenju snova !!! (:beer:)
adam:
mirce ,tvoja zamisao je veoma dobra ideja a i moguca investicija, ali po meni ovo sve vredi jedino ako je jedan vlasnik!!znas poslovicu puno babica......, u okolini subotice hektar zemlje kosta oko 4000eu, nije malo puno 15000eu za tu pricu? kucica se moze napraviti isto od nekih 3000-4000eu i to novo, ne verujem da oko novog sada ne moze da se kupi isto neka njiva za 4000-5000eu sigurno bi prosao jeftinije a i ne bi morao adaptirati nobjekat jer to ponekad kosta vise nego da se sagradi novo novcato....
mirce:
Hvala Zajko na pozivu, hvala svima na savetima, odoh ja ipak sutra da to vidim...
Nisam rekao da će se kupiti, ali ajd' bar da bacimo pogled, da nam savest bude mirna...
I ovako je novih tema na Forumu malo, pa eto, bar se malo "dopisujemo"...
Da sam stavljao slike šta sam radio na Zero-u ili P-38, ne bi se javio niko.
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version