RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA

Gde se još može leteti RC

<< < (2/7) > >>

Anakin:
Ja se iskreno nadam da je na 13. maju tako bilo poslednji put jer je otvaranje sezone i da ce to doci na neki nivo od prosle godine kada maltene nismo imali problema, naroctio kada dodjemo oko 9, kako sam ja dolazio.

Lazo:
Dakle, kao što sam napisao, pista nije idealna, ali ima mesta od po par stotina metara koja su sasvim solidna. U svakom slučaju, svako bi morao sam da proceni dali mu i koliko odgovara, a to treba svako da zaključi na licu mesta.
I, naravno da ne treba odpisivati "13.Maj", ali moramo intenzivnije razmišljati o pronalaženju prostora na kome bi bili "svoj na svome".
Sve stoji što je Mirče napisao, ali dok neko nadležan ne kaže - ovo je vaše, pa sređujte i održavajte, teško da bi imalo smisla previše se upuštati u neko investiranje.
A što se tiče valjanja, na men' nemo' da računate! Ofuc'o sam se u poslednje vreme ko papudžijski mačor. Nema me naprosto šta videti. Jedino ako je Dule nabacio još neko kilce preko zime, pa da ga provaljamo par puta s'kraja na kraj.  lol

(pijemo)

mirce:
Mislim da niko nadležan neće reći. "Ovo je sad vaše", nego će se skupiti keš i nešto kupiti ili zakupiti.
Po meni, to je jedini ispravan pravac delovanja.

Kupovina zamlje se može posmatrati i kao investicija, jer zemlji cena raste i čak može donositi neke dividende. 
Zakup, sa druge strane, je nesigurnija varijanta, jer se ulaže u tudje...

Ono recimo što sam ja gledao u okolini Novog Sada (25 km od grada) košta, tj. ljudi traže 18000 evra. Verujem da bi za 15 soma 'ladno prodali
Zemlja je 400 x 32 metra. Na zemlji ima i kuća od cigala, koja treba da se adaptira, ali postoji i nije ruina.
Nema struje, ali podneti su papiri za priključak i bandera dalekovoda je na kraju zemlje. navodno priključenje bi trebalo da košta oko 1000 - 1500 evra.
Na zemlji ima dva bunara...

E sad, pola od te zamlje je više nego dovoljno za modelarski aerodrom. Za drugu polovinu treba smisliti šta bi moglo da se radi na njoj ili da se da nekom u zakup.

Sve u svemu budućnost bavljenja ovim hobijem neće biti jeftina i počnite se navikavati na ozbiljne cifre ako mislite kvalitetno da letite.
Onih 4000,00 dinara koje su se spominjale oko skupljanja za održavanje modelarske piste na Čenejskom aerodromu su sića.

I na kraju, gledajući sliku koju je Laza okačio, to na slici je veoma neravno i grbavo...

Pozdrav

Mirče

misha:
Prosle godine sam (bio u prolazu) svratio da vidim Kovilovo.
Davno, davno su se na njemu cak i odrzavala takmicenja slobodnoletecih modela
i nije bilo problema.
Sto se sadasnjih uslova tice, za Lazu i njegovu cehinju mislim da nema nikakvih problema.

A ostali... Trapovi ce stradati samo tako. Taj najravniji deo mislim da nije ni 50% od onog na aerodromu "13 Maj".

Ivan:
Svaka cast ipak CRVENI rade ko pravi TITO-vi avangardni proleteri.
Mislim - smatram da je to pravo resenje i da treba zaboraviti 13 MAJ. Mozda leti kada im termika ne dozvoljava da lete al i to je diskutabilno.......................
Kao jedno od resenje predlazem da jedan deo travnate povrsine preprskamo TOTALOM i na taj nacin se trajno resimo trave. Mircetovo iskustva bi nam dobro dosla kao i svaki savet.

Jos jednom URA,URA,URA

Ivan Jeremic - ZUTI

Valjda administrator nece izbrisati ovaj post

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version