AERIAL PHOTGRAPHY > OPREMA

Alex Mos brushless gimbal - sve na jednom mestu

<< < (27/59) > >>

djbojan:
Nisam nesto u toku oko tih drajvera, mada mi se cini da je 4A jako mnogo struje,  znam da sam merio danku koliko trosi moj gimbal sa motorima 5014 sa rctimera i okacenim Nex5n, pitao me da bi znao koju bateriju da koristi, ja sam imao konstantnu potrosnju od 317mA.

Tako da mi nije jasno kako im pregorevaju izlazi   mmmm

shone:
nece move od ff jos dugo

cakra:
Najverovatnije-onako za probu spoje ne premotani motor...radi to i tako :) jedno -kratko- vreme lol...
Takodje, druga prica je kad u toku leta kontroler pocne da cima kameru na sve strane...a kao po obicaju lose hladnjenje elektronike  je opste poznat problem kod  ovih aplikacija:)

Mada ,za dati otpor motora od 70-150 ohma struje bi ipak trebalo da budu nisko...
Druga prica je  koliko je (softwerski) efikasno upravljanje motorima...narocito u slucaju nemacke verzije, dok je to kod alemos verzije mnogo bolje odradjeno i otuda  mu bolje radi ceo sistem...

danko:
Otkrio sam šta je bio uzrok onom wobbleu na snimku dok sam danas šetao šumom i razmišljao :)

Problem je u dizajnu alexmos senzora koji se pričvršćuje samo sa dve rupe od napred, i sa njega visi prilično debeo i krut kabal (za tu namenu). Uglavnom, kada je vetar zaduvao on je zaljuljao taj flat kabl, koji je svoje pokrete preneo na senzor i on se taman toliko zaljuljao da napravi mali wobble na snimku:

Pošto nema mesta za još jednu ili dve rupe sa kontra strane, rešenje je da fizički zalepim jedan plastični distancer sa kontra strane (tamo gde je kablić), i da fiksiram i tu stranu, a ne bi škodilo ni da postojeći kablić zamenim sa nekim tanjim i fleksibilnijim.

cakra:
Bas gledam ovaj snimak izbliza-...al' ga sece waterjet! kako je fina povrsina reza (___)...extra...
Moglo bi to napraviti i od tanjeg aluminijuma-jedino onda nastaje problem povezivanja delova...srafovi M2? onda bi moglo koristiti Al od 4-5mm...
Za gopro i to je previse...
 (<--)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version