RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ HANGAR
Rajker
rajker:
--- Quote from: vladasimon on July 25, 2013, 10:33:35 PM ---Taman da nam uporedis Juniora i Radiana, prednosti i mane ;namig
--- End quote ---
Pa probacu uskoro nadam se i radiana.Evo danas sam sve cickove zalepio ugradio prijemnik zice sredio sve utrimovao,namestio mixeve ,Crow,Flaps,Elevator. CG merio i stoji dobro,nista nisam trebao dostelovati.No ostaje uzivo videti kako se ponasa,to je ipak ono pravo. mmmm
rajker:
Spremni za Maiden flight !!! mmmm 420g al mislim da cu jos u nos morati ubaciti 20g tega,jer CG otp tolko zahteva.Uzivo cemo proveriti koliko fali do perfektnog CG.
rajker:
Sinoc mi se posrecilo.Vreme jeste jako toplo ali vetar samo malo pirkao,tako da je bilo vreme izaci probati Radian pro.Sto se tice CG ovde kuci stajao kako treba,no uzivo je vec bio drugacije.Malo mu je tezak nos pa je pikirao nadole.Koji trim tamo vamo i resio sam problem.Malo je vuko i udesno,i to je sanirano.Prvi utisci su i pozitivne i negativne.naspram Juniora Radian pro je mlitaviji,slabiji motor,cela konstrukcija mi deluje kao da ce se slomiti odma.Malo je i povezivanje zica komplikovano,jer bez pincete nece moci.Sto se tice dva srafa za prcvrcivanje krila,delovalo mi kao jako dobro resenje,medjutim na kraju leta sam primetio da su se krila redovno razdrmala.I kod juniora se radrmaju krila ali nekako mi deluje masivnije cela konstrukcija.Sto me iznenadilo to je Crow mod leta kod radiana,sto stvarno usporava,i zamalo da stane u vazduhu.Mao losa izvedba lepljenja flapsova,jer selotejp se razdrmao,pa sam morao uvece kuci zalepiti novi sloj.Trup pri kraju jako labav,pa mi deluje kao da u momentu napuci.I za to sam nasao resenje pa sam sa obe strane ubacio tanak karbonski stap od po 20cm duzine.Ionako mi pikirao dole,mozda cu sa ovim dodatkom dobiti koji trim manje na nos :big smile .Sve u svemu na kraju sam zakljucio da Junior plus mi deluje kao neki snazan muskarac a Radian pro kao neka zena skojom treba samo fino polako pazljivo komandovati. mmmm Evo i par slika a i link dole za video <<<
Video ovde http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,11481.msg79648.html#msg79648
rajker:
mmmm mmmm mmmm
Maiden flight Eurofighter Typoon
Na moje iznenadjenje jako dobro poleteo a i let nije bio los.Malo vuko na levu stranu al sam korigovao.Sto me iznenadilo da je malo tezak na nosu pa sam i tu morao dodati visinski trim.A ja jos poneo par tega :sljus jer po CG kad sam merio otp. falio na nosu nekih 20g.Izgleda da ni seme nisu uvek tacne po ovom pitanju.Dx7s koji sam ovih dana pazario isto dobro se ponasao,jeste da sam imao dx6i ista firma ali ipak drugacije.Ostaje mi da uvezbavam letove a i komande na predajniku.
Evo par snapshota sa leta i link na videa
Video
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,11481.msg79777.html#new
rajker:
mmmm
Juce predvece sam bio na zalivnom,malo izaso vezbati sa jedrilicom Radian Pro i sa Eurofighter Typoon-om.Malo jaci vetar duvao al je bio jako toplo.Prvo sam napravio par snimaka sa krila Radiana,da vidim kako se ponasa u letu trup aviona.Malo sam se iznenadio kako se vijuga naspram Juniora plus. mmmm Posle sam uvezbavao sletanje sa njim.Na kraju sam se bacio malo na Eurofighter,kojim sam ispraznio jos 3 baterije.Poucan letni ,letnji dan. :big smile
Videa ovde http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,11481.msg79802.html#new
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version