AERIAL PHOTGRAPHY > OPREMA

Brushless gimbal aus Deutchland

<< < (4/8) > >>

kole_niš:
Tibeteagle reče da je su na tim karticama bolje odrađeni driveri (L6234 brushless motor driver) , dok je na Alexovoj nešto drugačiji, uglavnom, Alex je car, jer ima teorija da je to sve jedno te isto, samo je marketing previše dobro osmišljen. Laslo, u pravu sam?

Da je tako, potvrđuje i lounch 3-axis kontrolera, koji će uslediti vrlo brzo, a za koji se nagađa da će Nemci imati nešto bolji dizajn, oko fiksiranja.

http://imageshack.us/a/img441/8136/dscf1688m.jpg

djbojan:
Uspesno stigao projekat i do mene,  i kao da zaista bolje radi sa L6234, ili su podesavanja drugacija, ali bitno je da radi.

Kupio sam 5 plocica kod svabe, Martinez-a, aj rekoh to ce da radi, i onda je onaj open sourse pukao, pa sam odustao,

i juce dobijem damp za MCU i isprogramiram i eto, radi super.

(:sok:) (yay) (yay) (yay) ()-()

kole_niš:
"Die beste..."

Dibeste, dibeste  :big smile

samo što je šema oko dobrog marketinga, a braća Rusi su to extra odradili. Svaka im čast! Na jednoj kartici bolji kod, na drugoj bolji hardware i dizajn i niža cena, al kad se sve to izmiksuje, cena+kod+kvalitet, ispadne kako valja.

Eksperiment uspeo!

cakra:
I ja ga sastavih...plocica od dbojana...

sastavih ga ....kad ono ne radi?...negde ima kratak spoj?... (___)
pregledah sve...pa sam poceo da sumnjam na drajvere, jer sam plocicu dobio sa vec zalemljenim drajverima...

pa sve poskidah...pa sam onda polako deo po deo  vracao sa  proverom funkcionisanja...prvo ftdi usb, pa atmel i na kraju drajveri...

Na kraju se ispostavilo da je bio neispravan jedan elko -koji je uzgred bio glanc nov...?jbg... (photograf)

Ubacen je -alexmos 1.3-naravno hackovana verzija...i RADI!!!
Sad samo da nabavim neke  motorcine pa da ga isprobamo...

cinestar prototip za 50eur :)

Vesanje roll ose je ipak idiotski reseno-ako se ide na brusless verziju gimbala, tako da cu na tu temu ipak nesto da menjam...jednog dana:)
Nevolja je u tome da iako 99% sve sam radim-jednostavno ne mogu sve finansijski da ispratim (___)
taman jedva nabavih servoe za cinestar (TGY1258) sad treba kupovati motore za gimball :sljus
mada... (yay)... (<--)

gizmo:
Gde si nabavljao te bele "klampove"?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version