AERIAL PHOTGRAPHY > OPREMA
Brushless gimbal aus Deutchland
kole_niš:
Evo i prvog test flilght-a, sa prototipom gimbala homemade, sa improvizacijom anti-vibration skalamerije isl. Motori konačno stigli i posle kraće zezancije sa PID-ovima preko tuninga, sve na zemlji delovalo je ok. Horizont je nakrivo, jer sam kameru loše postavio, a trebalo bi i da se dodatno odradi fini tuning, da ne cimaju motori prilikom promene smera letelice (ovde se to primećuje, jer je test-let bio u agresivnim i brzim forsiranjima roll i pitch ose u mestu).
Ovako izgleda "nulti" let.
danko:
Fiksiraj neku letvicu na ruku koja ulazi u kadar da se može pratiti kretanje koptera u odnosu na snimak.. Isto tako ove vibracije su baš žestoke, a ako si i uz to radio neki anti vibration setup na ovom snimku, onda definitivno moraš da poradiš na propelerima i motorima jer su u haosu..
kole_niš:
Danko,
pokušavao sam nešto drugo, uspelo je, a rat sa vibracijama tek pretstoji. Evo novog test leta, treba da se obrati pažnja na 3min33sec, na naglo cimanje u letu, gimbal "Šlogirenzi", što bi rekao B.Živoinović u onom filmu. Doterujem još PIDove, mada sam jako blizu, gimbal se stalno dorađuje (trenutno mi se ne gađaju roll/pitch ose pod 90 stepeni), a za vibracije stižu sfere od ZenMuse-a, prema tome i za to će biti prijatno/doviđenja :)
danko:
Ovo je dosta bolje.. Izgleda je tebi gimbal unosio gomilu vibracija u prethodnom setupu.. Inače što se tiče toga, vidi prvo sredi propelere i motore, pa tek onda stavi te vibracione adaptere, jer ako odmah staviš njih onda će to samo da ti zabušuri vibracije i ništa nisi uradio..
kole_niš:
I uz malo mašte, testiranje i u vidu hanycam-a, sa sve quadom... Za nekoliko minuta zabave, vredelo je! Mogućnosti su naravno ogromne.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version