RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
Linea Elektro 2,56m Topmodel CZ
vladasimon:
Uskoro stize, pa sam mislio da u medjuvremenu pocnem sa opremanjem, sto znaci da je svaki savet u vezi setupa i izbora servoa dobrodosao :)
Trup je od fiberglasa a krila klasicne kontrukcije od balze prekrivena Oracover folijom...
http://www.topmodelcz.cz/index.php?desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=2187
Raspon krila: 2560 mm
Duzina: 1240 mm
Masa: 1500 - 2000 g
Povrsina krila: 51,6 dm2
Profil krila: HN1036
Ovo je preporuceni setap na Stoparovom sajtu ali mi se cini da Topmodel preporucuje nesto malo jaci mmmm
Nesto sa HK?
motor: RAY C3542/05 1250kv
regulator: Foxy R-45 SBEC
spiner: 40-4-8 Turbo ALU
kraki: 11x6 Graupner
pogonski akumulator: RAY G3 2700mAh 11,1V
servo motorji:
Hitec HS-125MG (1 kos)
Hitec HS-82MG (5 kosov)
RV naprava: najmanj 6 kanalov
Gatti.Gatozza:
možeš li podeliti iskustvo kupovine kod njih? koliko izlazi poštarina do SRB, da li odbija PDV i tako te stvari?
magic:
Par komentara ako mozda nisi vec platio model. Profil HN 1036 je dosta brz profil i vrlo slican sa RG14 koji je jako prodoran i predvidjen vise za hotlinere i padinsko jedrenje nego za termicko jedrenje. Predvidjena tezina modela je 1,5-2kg sto je za taj raspon, uzimajuci u obzir danasnje standarde, podosta jer bez problema za tu tezinu ide model od 3 do 3,5m raspona.
Meni ovo lici na dobru jedrilicu za padinu ali kada vidim da su krila konstruktivna to mi se ne svidja. Sta da ti kazem, za prvu jedrilicu mozda nije losa, mozda cak i malo prevelika, ja bih je ipak preskocio i uzeo nesto do 2m.
--- Quote from: adam on March 24, 2013, 07:58:52 AM ---evo ponovo ima novosti , od sada se brise pravilo za motor elisu i akumlator,nece se gledati ko kakav setup ima , znaci raspon do 254cm, visinomer, minimalna tezina 500g, sve ostalo je otvorenog karaktera....
--- End quote ---
I bilo bi steta da zbog 2cm ne mozes u kategoriju F5J-400
poz
vladasimon:
--- Quote from: Gatti.Gatozza on April 11, 2013, 09:39:27 PM ---možeš li podeliti iskustvo kupovine kod njih? koliko izlazi poštarina do SRB, da li odbija PDV i tako te stvari?
--- End quote ---
Meni je prijatelj iz SLO porucio i donece za 20-tak dana. Ustvari on je i ubrzao kupovinu na neki nacin ali nema veze :) Ono sto sam saznao je da moze da se poruci mailom i da se upalti PayPalom, a konkretno u ovom slucaju bi postarina bila 13e.
@magic hvala na informacijama... Nisam ni planirao da se takmicim tako da opsuteno...a svakako sam svestan da nije idealna, ni meni se neke stvari nisu svidele kao npr kontruktivna krila, ali bice svakako promena na bolje :)
Anakin:
Danas je Linea preletela kod mene. Posto je dobar deo sklopljen, ja cu ostatak zavrsiti dok stigne prijemnik i uskoro, nadam se, prvi let.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version