RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

WLtoys V959 micro quad

(1/10) > >>

stevo:
Ljudi, molim vas da mi  kazete da li neko ima iskustva sa ovim kvadkopterom.
Od kako sam ga kupio pokusavam da ga istrimujem kako treba, hajde moze se reci da sam u tome skoro uspio, ali imam problem sa gasom.
Kad dignem gas do pola, on treba da ostane na visini na kojoj je u tom trenutku, a on ako mu dam komandu za napred ili nazad, ili cak nista ne radim, spusta se ili ide u vis sam.
Trimovao sam palicu za gas, ali opet je slicno.
Molim vas da mi pomognete ako mozete  i molim vas da ne postavljate glupe komentare kao sto su  " Ma to ti je kineska  elektronika, ja radim samo sa skupim kontrolerima ".

Ikarus:
Ajde da probam da pomognem... Prvo sto bi trebalo da uradis je da odredis opseg gasa.... Odnosno da ESC nauci opseg palice gasa. Na avionima se to radi na sledeci nacin, verovatno je i na multi copteru isto. Dakle, ukljucis stanicu, palicu gasa pomeris u maksimalni polozaj, prikljucis bateriju na esc multi coptera, tad ce esc odsvirati kratak ton (zavisno od tipa esc-a, ne sviraju svi isto), to znaci da je esc prepoznao maksimalni gas, zatim gas vratis u nulti polozaj i esc ponovo odsvira kratak ton, tada je odredjen-prepoznat minimalni gas... Iskljucis bateriju za napajanje,sacekac desetak sekundi, ponovo povezes bateriju, opet sacekas da esc osvira svoje i to bi trebalo da radi kako treba, ako sve ovo sto sam ja napisao nisi odradio u samom startu....
Napisi koju rec ako je ovo pomoglo... (pijemo)

danko:
Quad ne funkcioniše tako jer on komandu za gas prima preko pločice-kontrolera. Verovatno je kontroler neke jednostavnije izvedbe pa nema pojma na kojoj se visini nalazi čim se i pored svih podešavanja dešava to propadanje u letu..

stevo:
hvala vam, ali nema ovdje nikakvog ESC-a ,(znam sta je to , imam rc aviona 2), 'jednostavna' kineska elektronika, ali imam tih problema.
Moram priznati da sam rijesio probleme trimovanjem, ali to propadanje jos nisam.
Pokusavam da ga bindujem sa Turnigy 9x stanicom, ljudi su uspjeli, ali ja ne.

peter.k:

evo link za povezivanje WL V949 MicroQuad sa stanicom  Turnigy 9X .
 koji je samo starija varijanta V959 , i imaju isti protokol i 3 osi žiro, itd
Napomena, uz  Turnigy / Fly sky 9x , nema funkcije , daljinskog aktiviranja kamere , niti opcije za "flip" okret. ( ovo je informacija stara mjesec dana , moguće je da su pronašli rešenje, treba guglati )

Trim se radi isključivo , na RC stanici.
pozdrav
Peđa

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version