RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
WLtoys V959 micro quad
mad_mangod:
--- Quote from: osy on October 07, 2013, 08:23:32 PM ---Ja sam nabavio isti takav, samo pod drugim imenom JD-385, al bez kamere i komplet u RTF. Znači letelica je ludilo! Ima 3 brzine leta, na trojci leti kao poludeo! To je baš za napolje, čak leti sasvim lepo i po vetru. Platio ga na Aliexpressu za nekih 29 USD...
http://www.aliexpress.com/item/JD-385-Mini-2-4GHz-R-C-4-CH-4-Axis-UFO-RC-Quadcopter-RTF-Better/944759281.html
Neznam da li je neko probao ovako nešto da poveže sa Futabinom stanicom?
--- End quote ---
Da li si prrobao sa Turnigy 9x?
osy:
Na žalost nisam, pošto nemam taku stanicu ???, samo Futabu...
popovicr:
Sad citam ove vase razgovore i dopade mi se ta mini prica. Sad sam porucio jedan.
peter.k:
Hubsan X4 H107 C (camera kvad)
dobio samo ovaj model , sa kamerom islotom za mikro SD karticu , i vec ga testirao , sa baterijom od 380 mAh , leti oko 5 minuta , a sa jacom LI-PO od 500 mAh , malo duze- cca 90 sec.Kamera snima samo video(ne i fotografije) ,u rezoluciji 720x480 , solidan kvalitet snimka (ali slabiji od kamere u WLTOYS v959), po suncanom vremenu , bez vjetra ( ako ima vjetra, potrebne su vece korekcije ciklike na desnoj palici i snimak nije stabilan) .
Video snimanje se aktivira na mikro prekidacu , bocno na kameri , prije leta.
Dinamika u letu je slabija u odnosu na modele V252 i JD 385 , zbog vece mase od 50 grama(17>),
Ovaj model ima vece motore 8x20 mm, vecu bateriju , koji podizu masu, u odnosu na X4 107L
Sve u svemu, za ovaj novac dobra letjelica i zabava .
Ranije najavljeni model (H107 C "upgrade") sa kamerom od 2.MP i HD- 720 video snimanjem je upravo na trzistu , pa cu vjerovatno naruciti i njega , posto je snimak mnogo kvalitetniji.
Moze se nabaviti i sama HD 720 kamera, uskoro (Interesantna je mogucnost da se montira na druge letjelice , zbog male mase od samo 3 grama , bez baterije , i cijene nize od 808#16 V2 kamere.
Novost : Hubsan ce uskoro izbaciti na trziste jeftini FPV GPS kvad ,oznake H109 , cijene 200$>
poz
dzoni:
To bi bilo zaista zanimljivo videti sa tim FPV/GPS modelom, ozbiljno su usli i WL i Hubsan u celu pricu sa low-cost multicopterima. Za cenu njihovih modela sa kamerama kod nas ne moze kod kineza da se kupi 3.5ch helikopter. Jedino me brine trajnost istih.
Kako ti za sad lete quadovi, da li svaki leti besprekorno? Posto sam ja dobio celu ruku s motorom za koju sam sumnjao da ima ostecen motor, zamenio je, isto se desava. Onda pokusao da napravim sto je moguce vise kombinacija sa 5 ruku (ipak su neke CW a neke CCW), i ista stvar se desava. Quad najednom krene da menja visinu, cak i krene u neku stranu. Hover je vrlo tesko drzati bez prilicno dobrih korekcija, cak ni na par sekundi. Jednostavno ili krene da ponire ili naglo da se penje, a zaista je nemoguce "ubosti" tacan gas za hover. Pocinjem da tipujem na ziroskop... mislim da nema nikakav senzor za visinu? desavalo mi se i u nekih 15-20% letova da nemam nikakvih problema. Najizrazeniji su kad je skroz puna baterija.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version