RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
Red Bull Flugtag
baboher:
Zamolio bih sve članove foruma da me podrže u takmičenju Red Bulla sa svojim jednim glasom. Svaki glas mi mnogo znači...
http://flugtagglasaj.redbull.com/vote-page.php
Na ovom linku možete da pronadjete listu od kojih letelica može da se bira. MOja letelica se zove gavran, i zamolio bih sve vas da glasate za njega.
Gore sam priložio i izgled aviona na koji treba da se glasa.
Hvala svima na saradnji.
baboher:
Ajmo ljudi jos malo. Glasajte fali mi jos koji glas...
Hvala. (<--)
baboher:
Idemo, idemo. Jos dva dana do kraja glasacke sezone. Dotle lajkujte, i posle toga sledi detaljan opis radova. :)
(<--)
baboher:
Zahvaljujem se svim članovima Foruma koji su svojim glasom doprineli tome da moja letelica Gavran bude izabran za učešće u Red Bullovom flugtagu.
Danas su nam potvrdili da imamo pravo učešća na takmičenju i da ću sigurno leteti 22 Juna na Adu ciganliju.
Detalji izgradnje letelice uskoro sledi.
(<--)
baboher:
U toku prošle nedelje započeti su ragovi na gaVRAN-u!!!!!!!!
Avion će biti izgrađen od PVC cevi za vodovod koji će da služe kao ramenjače krila, rebra će biti isečeni od stirodura, a presvlaku krila obezbeđujemo samolepjivom folijom.
Na slikama se vidi 1/3 krila. Avion će imati raspon krila od 9 metara. Beli stiropor koji je postavljen ispod cevi služi samo da nam pridrzava cevi na mestu gde treba da budu. Raspored cevi koji je prikazan je stvaran i takav ćemo imati raspored u krilu.
Aeroprofil smo izabrali da nam bude NACA 6412.
I sad bi ima pitanje za vas. Šta mislite o ovakvom spajanju aeroprofila???
Ovaj spoj bi lepili Jednokomponentim nisko ekspandirajućim poliuretanskim lepkom (http://www.ceresit.co.rs/proizvodi-termo/ct84.html)
Aeroprofil će biti isečen oda Stirodura 5 cm i maće tetivu od 2 metara. A u našu zemlju se ne proizvodi stirodur te dužine i zbog toga smo primorani da sečemo aeroprofil na dva dela, i posle da ga lepimo.
Nastavak radova sledi. :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version