RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

funny epo-elektro konverzija

<< < (3/7) > >>

nedbojsa:
Da jeste sasa prepravljao, za sada nije imao nikakvih problema sa spinerom i elisama koliko ja znam.

firebird:
 Pa jbg. nemam nikog iz inostranstva da mi donese, jedino ako neki od mojih kolega s' posla ode skoro do austrije ali slaba vajda da oce da se zezaju i traze ovaj spiner za mene, trebao sam ja kad sam bio u lindingeru i kupio ovo odma da uzmem i njega... ali inspiracija za prepravku mi je dosla tek kasnije  :sljus.....ovaj sa HK sam vec narucio i krenuo je ovamo.

Naleteo sam na problem sa polozajem elektronike, kad postavim motor napred onda servoi za rep i lift mora da dodju skroz pozadi, u repu,  servoi za elerone odmah iza krila pozadi (ne mogu u krila ispred zakrilaca kako sam planirao) a i baterija opet iza, skroz prema repu.

Kako da postavim ove servoe pozadi, mislio sam da ukopam rep i da stoje ovako

takodje mi pada na pamet da ceo horizontalac bude pokretan, vidim da su ljudi i tako pravili i da se dobija stabilniji let, al ne znam dal moze ovaj servo da izdrzi?

firebird:
 Evo ovako sam planirao da isecem kontrolne povrsine , na krilima 1.2 x 20 cm celom duzinom a na horizontalcu da stavim karbonsku sipkicu koja ce ujedno sa ovim srednjim delom da izigrava sarkicu.

saxpg:
Ja bih ti predlozio da ne stavljas servo na vertikalac, mislim da nema potrebe za njim.

firebird:
@saxpg-savet prihvacen.  Ok, vidim i ja da je to mozda suvisno na modelu ove velicine, ako skinem servo mora da dodajem neki tegic-sraf na kraj repa da bi ostao balansiran, pa reko kad vec jedem gv... da jedem do kraja  pa da ima i rep upravljiv ;namig . Za sad cu ga eliminisati pa ako se u letu pokaze da vuce u neku stranu lako mogu uvek da ga dodam.

dajte mi savet dal da menjam nesto oko velicine krilaca, ove mere su samo onako od oka , ne znam koliko su zaista izdrzljivi ovi servoi pa da ih ne preforsiram velikim povrsinama...?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version