RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI
Zagi wing
zbabic:
Lepo leti Zagi! (<--)
Dobro to ide tebi! :)aplauz
Lepo je videti Zagi- ja u letu, fino se ponasa, stabilno leti. Da li si probao da jedris sa njim? Ako ti brzo gubi na visini, pomeri CG malo nazad (oko 1- 1,5 cm). Meni je naj zabavnije kad ima vetra, onda moze i jedrenje, moze jurcanje...
Sletanje sa prvog snimka se ne vidi najbolje na snimku, ali po komentaru je lepo. Izbegavaj da sleces kao na drugom snimku. Salu na stranu. Sta se desilo, izgleda kao da je Zagi izgubio signal?
radisa.radic:
:big smile nije izgubio signal nego baterija skroz prazna a bilo ili drvo ili onako sletanje interesuje me planiram da okacim mobilni od ispod da vidim kako ce ispadne snimak dali si pokusavao tako nesto imaju kamerice ali nisu bas jeftine a mobilnih imam na pretek sa solidnim kamerama ....
zbabic:
Sa mobilnim telefonom nisam pokusavao. Imam dve kamerice (HD Wing Camera 1280x720p 30fps 5MP CMOS- $37.18 i Turnigy KeyChain Camera w/o memory card- $7.69, obe sa hobbyking- a). Key Chain Camera je losija, mislim da se ne isplati, HD Wing Camera je bolja, snimak "Zagi wing NS 5" je delimicno njom nacinjen, mislim da nije puno novca, ali ako imas telefone, sto da ne, koristi njih.
Ne znam koliko je dobro postaviti telefon sa donje strane krila, snimak ce biti ok, ali kod sletanja moze doci do ostecenja. Mozda da napravis nekakvu kabinu od providne PET ambalaze, pa tako da montiras odole. Ili eventualno da napravis nekakvo kuciste od stiropora, pa sve tako upakovano, pricvsrstis odole.
Sad kad razmisljam na tu temu, zasto ne telefon odgore, sa kamerom uperenom dole, pomaknut napred i fiksiran sa lepljivom trakom?
Obavezno postavi nesto sto ce amortizovati vibracije (motor, elisa), recimo komad sundjera.
Kad montiras, okaci fotke.
radisa.radic:
obavezno probam danas smo malo leteli okacio sam dve ukrasne trake po cetri metre super izgleda imam i snimak ali isto sa mobilnim napravljen kacim posle.....
Binary:
Zdrago svima! Ovo je moj prvi post na forumu, a i generalno se ne bavim modelarstvom, pa unapred izvinite na potencijalno previše plitkim pitanjima :)
Hteo bih da se upustim u izradu jednog Zagi winga, ispratio sam uputstvo sa http://rcwings.webs.com/projekti.htm ali mi tu nedostaje par stvari koje bih voleo da mi pojasnite.
Nigde se ne pominje na koji način se elevoni vezuju za krilo. Pretpostavljam da su neke šarke potrebne za to? Kako se one fiksiraju (što za stiropor, što za balzu), lepkom?
Kako se servo motori fiksiraju, lepkom odozdo ili se ubace u udubljenje pa se prelepljuju trakom preko?
Drugo pitanje je, kako na raspolaganju imam trenutno samo malu ivanču i rc shop, na koji način da izaberem najbolje motor? Pretpostavljam da bi trebalo da gledam da masa i snaga motora budu približno iste (zbog težišta i potiska), ali koliko je bitno pogoditi kv motora? Da li niži/viši kv ima nekih prednosti i mana (ukoliko se koriste sa adekvatnim elisama naravno)?
Bilo bi super ako znate da me uputite na neko malko detaljnije uputstvo koje uključuje takve detalje pošto nemam prethodnog iskustva pa ne znam kako se te stvari inače rešavaju :)
Pozdrav!
Damjan
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version