RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

NAZA zamalo odletela

<< < (2/7) > >>

duke:
ja nebih da solim sebi ranu .... meni je odletela Naza H sa GPS om  .... nikada je nisam nasao ... + t rexx 450 pro + futabin receiver nov (115e)  1ee   100000 puta pre toga sam leteo bez problema, u jednom trenutku je heli poceo da se penje i odlazi , jednim sam ga spustio, uz manje ostecenje, prebacio u manual mod, drugi put Zuba je spasao isto iz Atti moda prebacio u manual i vratio ga, a treci put , je toliko brzo odleteo jedno 50 metara od mene, aktivirao sam mu bio fail safe , on je hoverovao malo i odleteo posle 10 sek iza nekog solitera... a pritom svaki put pre leta , svi parametri su joj bili savrseni na kompu i nije prijavljivala nijednu gresku , senzori , sve kalibrisano po 2 puta.... uzas ...

vpanin:
Ljudi pa jel moguce da vise niko ne leti u manual modu. Taj GPS i onako treba koristiti samo kao failsafe.
Mislim da se previse ljudi oslanja na sve brojnije "prepametne" opcije FC-a. 

r-xx:

U manual modu se ponasa savrseno, ali ipak visoki letovi i snimanje nisu moguci bez gps. Treba da se uvezba manual mod, i u slucaju bilo kakve neposlushnosti vracanjem u manual mod moguce je verovatno naci spas za nase letece objekte.

Meni lichno je manual mod najsladji, jer je potpuno direktan a perfomanse su mnogo zheshce, no za snimanje ko sto rekoh, gps je jedina opcija.

(pijemo) (pijemo)

djbojan:
Nije Gps mod neohpodan za snimanja toliko, skoro ga i ne koristim kad podignem letelicu.

Jer pravi kontra efekat, on udara kontru vetru kako bi ostao na lokaciji a  u stvari onda pravi ljuljanje kamere i cele letelice, meni vise sluzi kad ga spustam sa neke visine kako ga vetar ne bi zaneo u nesto , ako je uzano za sletanje.

r-xx:

Bojane druzhe, tebi tamo na tim livadicama i ne'treba gps..       ()-()

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version