RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
HK500 (United Hobbies)
SaleR:
Sve cestitke i od mene! Lepo ste to sklopili i jos lepse poleteli!
Sale
saxpg:
Stavicu ovih dana ako hocete malo detaljnijih slika sklopova.
Goran je to sastavio za par dana a heli je dosao iz nekoliko djelova.
Dosao je posebno trup, rotori, rep...
Kada je podesavan korak elise, nismo znali kako se to radi pa smo izvadili dvije od tri zice iz motora
da se ne bi okretao glavni rotor, medjutim tako smo izgoreli ESC od 80 ampera koji je dosao sa njim.
Zbog toga se dugo cekalo na prvi let.
Takodje ima problema sa gyrom koji nekad radi a nekad ne, i kada se heli upali, zice iz gyroa moraju da
se izvade i ponovo vrate da bi isti proradio.
Servoi su standardne velicine, metal gear, malo slabije brzine nego sto bi trebalo ali radi sve ok.
Baterije 6S 2350mAh 30C
fenix:
Bio sam u prilici da vidim kod Gorana ovaj heli tek kada je stigao.To je inace bio moj prvi susret sa RC helikopterom.Tada je bio u pocetnoj fazi sklapanja tj.na stolu mali milion srafa,polugica...Naravno kod helija je najinteresantniji kako glavni tako i repni rotor.Inace heli je dobro uradjen glavni dijelovi rotora su metalni a ne plasticni sto se vidi i na sledecim slikama.Ova vrsta modelarenja je u potpunosti drugacija od modelarenja sa avionima,jedrilicama...Kako kazu sve ima svoje cari pa tako i ovo.Jos prije susreta sa ovim helijem razmisljao sam o kupovini helija,a sa ovim susretom sve je to jos vise dobilo na znacaju.Servoi koji su ugradjeni na ovaj heli su standardni http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2 gyro za repni rotor http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6754&Product_Name=MKS_191_Headlock_Gyro
Prilikom prvih letova napravio sam nekoliko fotografija najinteresantnijeg sklopa...
IVAN3D:
Nema sta lep helikopter!!!
Goranu naravno SVAKA CAST :)aplauz jer je uspeo da sam sklopi i po prvi put poleti helikopter a to je svakako tesko kada nemate nikoga blizu da vam bar psihicki bude lakse!!!
Ivan
robi:
koliko je taj HK 500 težak sa baterijama ?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version