RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

WLtoys v252

(1/3) > >>

peter.k:
 Zdravo
evo da se pohvalim,Danas (03.09.2013) sam dobio novu letjelicu Wltoys V252, testirao ga u parku M.Stojanovic,BL ,i prezadovoljan sam sa njom,
okretnost,brzina,i skoro savrsena upravljivost,sa stock Tx. Nema
nikakvih problema sa "dropout",o kome se pricalo na forumu rcgroups. Zahvaljujuci 2 senzora,za stabilizaciju,moze se lansirati iz ruke,dapace samo se "baci" u  daljinu,i uz malo gasa vec leti. testirani domet oko 70_80 metara,bez problema u konekciji, cca 5/6 minuta leta sa baterijom od 250 mAh,forsiranog leta,sa ostrim manevrima.Preporuka.

Ovaj model zasluzuje svoju stranicu .
Dopuna .4.09.2013
Danas sam ponovo letio u parku, spremio sam 2 pune baterije, upalio stanicu i letio  cca 5 minuta/bat.(
Napomena-ne zahtijeva nikakva podesavanja! Kako to cudno zvuci , kad pomislim na silna podesavanja koja traze ozbiljne letjelice - beta verzije setapa, bagove softvera, podesavanje po svim osama, pa testiranje svega, konsultacije na forumu i normalno sve to traje par mjeseci, dok najzad ne poleti uspjesno .)
Kod ovog modela, sva ta #zabava# otpada, dovoljno ga je povezati i pravi dozivljaj pocinje - akrobacije su ogranicene samo slobodnim prostorom u parku i vjestinom pilota .Ima cak i simpatican zvuk kad se priblizava i #koci# uz ostru kontru na komandama .
Vertikalni let pod punim gasom, do granice vidljivosti malih elisa, otpusten gas u letu, propadanje i na visini od cca 20 metara, ponovo pun gas, ostro skretanje ulijevo-natrag , desno .... Sve naredbe poslusno izvrsava kao da je povezan sa dugim polugama. Danas sam isao jos vise i u daljinu i visinu -iznad krosanja crveca,i ocito , kontrolisani domet je veci od opticke vidljivosti, i nema rizika  od gubljenja veze sa stanicom do nekih 100 metara , koliko je slobodan prostor u parku omedjen drvecem.
izuzetno je brz , reagibilan, predvidljiv u letu,sposoban za brze promjene smjera leta, ukratko , perfektan za instant zabavu, i vjerujem da zasluzuje paznju hobista.

Specification:
Brand Name: WLtoys
Item Name: V252 RC Quadcopter
Quadcopter Weight: 24g(without battery)
Flight Time: about 10 minutes
Charging Time: 50 minutes
Range: 100-150 meters
Battery For Quadcopter: 3.7v 260 mAh
Battery For Transmitter: 6 x1.5 AA battery( not included)
Function: up, down, forward, backward, bank left, bank right, and yaw left and right, 3D moves!
Transmitter mode: left hand throttle (Mode 2)
Color: Red/Yellow (random color)

Ivan Milenkovic:
Strava je  :)aplauz

Kakav je radio koji se dobija uz njega?

peter.k:
Radio uz model V252 , je obican  #stock# , izgledom kao , kao RC stanica za vecinu modela WLtoys, odnosno kao za Align Trex 100 , Prakticno vecina letjelica WLtoys iz prve generacije -do proljeca 2013 ima isti dizajn za RC stanicu ,
 koja se moze povezati  i sa helikopterima (3 modela- V911,v912,v913 )  i kvadrokopterima ( v929,v939,v949) .
Naime , prvi i najpoznatiji i najprodavaniji  model - V911  je kopirao Align Trex 100, u cjelosti , pa i u pogledu stanice.  Svi ostali modeli WLtoys su naslijedili isti dizajn RC stanice (isti protokol- Flysky) , uz mala prilagodjavanja.
Napomena, kao nova generacija modela sa  2 senzora  na PCB -ploci , V252 ima tzv, 6 osi ziro.
Iz tog razloga-Kompatibilan je samo sa novom generacijom kvadrokoptera ove firme WLtoys, oznake- V202, v212, v222, V262.

Dobro je uparen sa letjelicom, ima LCD , Changing button- sluzi za izbor stepena osjetljivosti komandi u koracima  po 20% od 40,60,80 i 100% , trim klizna dugmad, tj. minimum komandi  potrebnih za let. Dobro lezi u ruci, malih dimenzija. lagan.
- normalna voznja je na 60%, brza na 80% i akrobacije na 100 %
-moze se povezati i sa Drugim stanicama, uz neke modifikacije ( DEVO 7E, vise  info na forumu rcgroups.com)

Dodatno, kompatibilan je  i sa modelom JXD JD385,  koji je takodje kopija Hubsan-a X4 107, i takodje dobra letjelica , i jos jeftinija , cca 30 $ na ebay . Takodje model za preporuku-izgledom skoro identicni, isti protokol, samo JD385 nema LCd displej na nesto jednostavnijoj RC stanici, sto i nije neka mana ,s obzirom na jos nizu cijenu . I taj model sam vozio i ima iste letne karakteristike- tj, super okretan, agilan, brz i stabilan.

Stanica izgleda jeftino, ali je to nebitno, jer savrseno sluzi svrsi  .
Vrijednost za novac, taj odnos je 10, ( za malu zvijer , kako je kvalifikuju na ino forumima, vazi za V252 i JD 385 )
pozdrav

peter.k:
Stanica za v252 ,

...

turshija:
Preko search pronadjem temu zato sto posedujem Hubsan X4 quad koji je stvarno fantasticna igracka :)
Na aliexpressu je trenutno na popustu 28$ sa free shippingom, sto je odlicno (LINK nadam se da ovo nije protiv pravila)

Posto je jako mali i stabilan (oko 12-13 cm), odlican je za letenje po kuci, ali meni je brzo stradao motoric kada sam ga zakucao u plafon dok sam radio flip :D
Na svu srecu, na aliexpressu 4 elise za ovaj quad kostaju 1-2$, a dva rezervna motorica oko 5$ pa to sada cekam da mi stigne i nastavljam sa igranjem (narucio sam ih malo vise, da se nadje + kina je to) :D
Takodje preporucujem i zastitu za propelere ako nameravate po kuci da ga vozate http://www.aliexpress.com/item/Hubsan-X4-Mini-Quad-Copter-Propeller-Protection-Guard-Cover-H107-A12-l-free-shipping/1264818942.html :)
Jako jeftina i zanimljiva igracka, baterija traje 7-8 minuta, a puni se oko 40-ak minuta na USB (na aliexpressu imate rezervne baterije za njega za 4-5$ po komadu).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version