RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
WLtoys v252
Ivan Milenkovic:
Deluje skroz kul. Ja evo baš danas isto vozao MJXX200 po kući malo, nikako da se nakanem da izađem na "livadu" i malo tjuniram F450. Ovaj je isto jako zabavan i odmara mi mozak da ga vozim. Voleo bi da probam i taj mikrokopter, verovatno je skroz kul, i lepo reaguje.
peter.k:
Da , to je model JD 385 , cijena je super, ali fri siping vazi samo za Srbiju ,Hr i nek Evropske zemlje.
Za BiH , tj za Republiku Srpsku , isporuka je samo putem DHL, cca 102 $ , sto je za mene neprihvatljivo . No vi u Srbiji mozete dobiti ovaj model za simbolican novac .
-Napomena JD 385 ima tzv. 6- osi Ziro , i veci domet od Vaseg Hubsan-a X4 107, koji je limitiran na cca 30 metara , posto ima tzv # stage1# antenu na predajniku (stampana je na ploci, nema uobicajenu zicanu antenu od 31 mm sa ploce )
i fake antenu na predajniku, tj na vrhu stanice je samo suplja plastika, bez zice . Otvarao sam stanicu i sam se iznenadio !
Domet JD 385 je oko 100 metara , kao i V252 , tako da ga mozete voziti na otvorenom prostoru - u parku ili velikoj livadi , bez straha . Tek tu cete vidjeti njegove mogucnosti, i njegovo drugo lice , izuzetnu brzinu i okretnost . Spremite 2-3 baterije ( kao ja danas ) pa cete biti impresionirani !
U malom prostoru (soba) on se gusi , a na livadi sa dovoljno prostora, on se preobrazi u malu zvijer, i tek tu se vidi sta sve moze ,- uostalom probajte .
-Oba model -JD 385 i v252,vrlo dobro podnose vjetar, bolje nego veci i tezi modeli V949 i V959-c (66 i 106 grama) sa 3-osi Ziro , koje sam vozio u slicnim uslovima. Danas je bio dan sa malo vjetra, po slobodnoj procjeni 3-4 m/s , i male korekcije desne palice su dovoljne, odnosno slab vjetar ne moze pokvariti zabavu. Potpuno zadrzava upravljivost ,pa sam svaki dan sam sve vise zadovoljan svojim izborom. To tumacim cinjenicom da oba navedena mini modela imaju 6-osi senzore za stabilizaciju . ++
-Prvu test voznju modela JD 385 sam uradio, prije nekih mjesec i po dana, na jakom vjetru u sumrak , koji je prerastao u ljetnu oluju, grmljavinu i kisu (dakle-maksimalno nepovoljni uslovi ) . Njegove mogucnosti su me zanijele , kako brzina, tako stabilnost i ignorisanje vjetra .Tom prilikom sam ga izgubio u krosnjama drveca , svojom krivicom, trazeci njegove granice upravljivosti i granice dometa (trazio sam ga iducih dana, no bezuspjesno). Ne zalim-vrijedilo je tog zadovoljstva , odmah sam narucio iduci mikro kvad sa 6-osi ( v252) , i prezadovoljan sam . On ima nesto ljepsu stanicu sa LCD displejom, ali letne osobine su im iste- super.
Pozdrav letacima , iz Banja Luke.
turshija:
--- Quote from: peter.k on September 05, 2013, 11:58:42 PM ---Da , to je model JD 385 , cijena je super, ali fri siping vazi samo za Srbiju ,Hr i nek Evropske zemlje.
Za BiH , tj za Republiku Srpsku , isporuka je samo putem DHL, cca 102 $ , sto je za mene neprihvatljivo . No vi u Srbiji mozete dobiti ovaj model za simbolican novac .
--- End quote ---
aliexpress ti je kineska verzija ebay-a, isti taj proizvod mozes na tom sajtu naci kod nekog drugog prodavca koji salje besplatno za bih, samo treba potraziti, mozda helis bude skuplji par dolara od ovog sto je na akciji :)
ja sam za sada ovog vozao samo po stanu, ali verujem da je 30m domet i vise nego dovoljno jer cim ga udaljis od sebe 10m vec je tesko upravljati jer je jako sitan pa ga ne vidis lepo :D
Ivan Milenkovic:
Evo našao sam (pijemo)
http://www.ebay.com/itm/Mini-JXD-JD-385-2-4G-4CH-Channel-6-Axis-UFO-RC-Helicopter-Quadcopter-RTF-W-Gyro-/360700076129?pt=Radio_Control_Vehicles&hash=item53fb666061
na eBay-u gde je free shipping, i šalju u BiH. Jeste da je nešto skuplji 40$, ali šta je tu je. Vredi za ovaku lepu igračku realno, kad čovek pomisli šta je sve ugrađeno.
peter.k:
Danas sam dobio kameru 808 # 16 V2 , stigla je za samo 8 dana , sto me prijatno iznenadilo . To pruza mogucnost da je montiram na V252 (=32 grama +17 g. kamera ) , pa cu probati ovih dana, kad stane kisa .
2-a opcija je , montirati je na WLToys V949 , sa Video predajnikom TX 5823 , jer je moj FPV setap sa FH18C kamerom, ispao pretezak , oko 120 gram , racunajuci i 8 grama bateriju 300mAh. Kvad se dize od zemlje , ali se muci sa tim teretom> moram smanjivati tezinu , barem 10 grama ( skracivati zice ...)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version