RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI
IMAC 2013
Gabor:
Prvo bih hteo da se zahvalim Nikoli, Goranu i svima od koga sam dobio pohvale da sam se napredovao. To svakom takmičaru puno znači. Prošle godine kad sam bio zadnji, još onda sam rešio da ću dati sve od sebe, da ću vežbati koliko god mogu, i plan mi je bio da budem između petog i desetog mesta. U tome sam i uspeo, i sad vidim i ja da ono što sam radio, vežbao, nije bilo uzalod i daje mi još motivacije, snage da to radim i u buduće.
Što se tiče takmičenja ubuduće, svakako nameravam da prisustvujem. Pošto je tema koji program da se leti, ja lično mislim da nije nemoguće uvežbati Sportsman ili Intermediate ali možda bi trebalo razmišljati o varijanti, da npr. prvi turnusi budu Basic, pa posle prvih pet lete složeniji program... Naravno, ovo je samo jedno mišljenje, Vama, organizatorima ostaje da odlučite o tome.
SABURO:
Jbg izgleda da sam poplasio i ovo malo takmicara sto imamo... :sljus
Pored Gabora, koji je napredovao u letenju, moram da izdvojim i Atilu koji je sa hrabroscu leteo svoj model, po vetru koji je prejak za njega...nazalost znam da svi nemaju adekvatne modele za ovo takmicenje. Nisam ni ja imao adekvatan model 2010 i 2011, ustvari nemam ga ni danas... 2011 sam leteo sa Angel-om 50 protiv Extre od 2.6m i tezinom od 12kg... jbg vazno je izaci na crtu. To je Atila iskusio i siguran sam da je makar malo osetio nalet adrenalina i necega sto izaziva pozitivno u njemu.
Mile koji je takodje jako lepo leteo, nazalost bez treninga. Da je trenirao mogao je daleko bolje da prodje.
Bata me je iznenadio napretkom za razliku od prosle godine.
Radovan, nazalost ima prelagan model koji je takodje izgleda podesen za 3D, pa je u nekim kljucnim momentima vetar dosta uticao na njegov let.
Veljko, zbog obaveza i propratnih stvari (trazenja jedrilice) nije bio u elementu tako da je stigao da odleti samo jedan turnus, bez treninga takodje.
Ovo takmicenje je dobro iz vise razloga. Pored toga sto terate sebe kontrolisano i osmisljeno da letite, ujedno kada izadjete na crtu kontrolisete i naboj adrenalina u sebi, tremu i sl.
Ja cu probati da napravim novi topic sa nekom vrstom "skole" za Basic i Sportsman program za naredu godinu i tu cete moci sve da pitate sta god da vas zanima u vezi figura.
Nadam se da ce biti makar par zainteresovanih za ovu temu.
S druge strane zao mi je sto pored toliko dobrih pilota koji imaju modele se nisu pojavili na takmicenju, medju njima je Stefan Subin, Ivan Djeorgievski (ima Yak-a) Srđan Spasojević, Bane Zaklan, Bane Uzvar, Mladja itd.. ovo su samo par ljudi za koje znam da jako dobro vladaju avionom, a siguran sam da ih ima jos minimum toliko u celoj Srbiji. Za drugare koji su juznije od Beograda izgelda da ova tema ne zanima, pa otuda nema nikoga u ovoj prici, ili je nesto drugo u pitanju?
Za Suboticane znam da su jako dobri piloti i da su skoro svi u jedrilicarskoj prici i ostvaruju vrhunske rezultate na takmicenjima. Mozda bi oni mogli da podele sa nama nacin kako da radimo na unapredjenju akro letenja
Gabor:
(:good) (res)
Ja sam već odštampao redosled za 2014.
SloMi:
Pozdravljam sve takmičare, sudije i učesnike takmičenja IMAC 2013,
i čestitam svima na lepom takmičenju. Pobednicima čestitam na dobrim rezultatima.
Ja nažalost ove godine nisam mogao da prisustvujem vašem takmičenju,
ali sam iz priloga mogao da osetim dobru atmosferu na takmičenju.
Odmah mi je palo u oči da je duvao pojačan vetar a i temperatura je bila
nešto niža bar u početku takmičenja. Kada se uzme u obzir da ni cele
prethodne nedelje nije bilo dobrog vremena onda se mora odati priznanje
svim takmičarima na iskazanoj spremnosti i hrabrosti da se takmiče i
postignu što bolje rezulate. Ni broj takmičara nije omanuo, jer za tu klasu modela
12 je solidan broj. To što kvalitet akrobatskih figura nije bio vrhunski i
nije neko merilo uspešnosti takmičenja. Lepo se kaže: Koliko para,
toliko muzike. Svako se trudio da pokaže najbolje što ume. Svima je
to hobi, I to je za svaku pohvalu. Nema tu profesionalizma. Ako ga bude
biće i priča drugačija. Pa onda, tu je bilo druženja, upoznavanja novih
lica i modela, dobar ručak, dobro raspoloženje, i sve u svemu susret
koji se pamti ...
Kada bi se ovo takmičenje održavalo bar 2-4 puta godišnje na različitim
mestima u Srbiji pa i van nje, bilo bi sugurno i više letenja, treninga i
priprema i rezultati bi sugurno bili bolji. Ovako, ja gledam takmičare,
ali budući da ne poznajem sve poimence, ne zamerite, vidim da je to
bio susret Beograda i Novog Sada sa širom okolinom. Znam da je
Gabor iz Bečeja, ali vidim nema Subotice, Niša, Valjeva, ... a možda i
grešim.
Dakle bitno je letenje sa ciljem. Letenje kao peglanje vazduha
verovatno je korisno za zdravlje i psihu, ali ne donosi novi kvalitet u izvođenju
akrobatskih figura. I da ne zamaram dalje: posebno čestitam Gaboru i
Bati čiji napredak je primećen. Mislim da to pokazuje najviše volju tih ljudi
da postignu nešto, i oni su postigli vidan napredak, leteli su ciljano...
Još jedanput svima čestitke na održanom takmičenju, Bravo !
Pozdrav, Slobodan
SABURO:
Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio sa mojim vidjenjem i pisanjem. Pokusavam samo da budem konstruktivan i da dam okvirno prednosti i nedostatke u ovoj temi takmicenja. Ako nema kritike, sugestije nema ni napretka, jbg. Znam da nisu svi za ovo precizno letenje, mala smo grupa ljudi.
Lepo je Slobodan napisao, nije ovo profesionalno takmicenje i nije ovo taj nivo za koji mislim da treba da bude. Mozemo i da ostanemo na ovome nivou gde smo sada i svi srecni i zadovoljni. Meni licno je sve jedno.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version