RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

DJI F450 Quad+ APM 2.5

(1/3) > >>

zbabic:
Prvi put poleteo quad, zanimljivo...

popovicr:
Ja sam danas sklopio jedan takav od nekih delova sto mi je ostalo. Bio mi je lagan pa sam na njega natovario sve zivo. Od gimbala i GoPro 3 do video linka i ostalog. Danas sam ga poleteo bez icega, a sutra cemo punog i sa opremom. Meni radi sve iz prve, jedino sto gga treba sad podesavati za FS, minimum baterije i ostale sitnice. Kod Naze je to jednostavnije, al sta vredi kad "volem" da budzim. Inace, motori su mi od jednog Reely 450 quada, elise 10x4,7 , ESC Hobby King Blue Series 40A, ram je 450 kinez, nogare od pokojne hekse, i baterija je jedna 3s 3000mAh. Na punom gasu u ruci vuce 90A.  Oko 10 min leta sam imao. Sutra ce biti novih testova.

popovicr:
Danas sam probao Mission Planner i nece da mi radi. Skrsio sam quad jedno 10 puta. RTL mi radi bez problema, ali cim mu napravim misiju, on pocne da se rotira i ode u suprotnom smeru. Ne znam sta se desava. Smanjio sam mu brzinu na minimum, posto sam ga jedva mogao preuzeti na manual mode. Kompas pogresno pokazuje strane sveta, ali da li to ima veze? Da li je bitno kako je okrenut GPS receiver?

Ivan Milenkovic:
Da nisi možda isključuo on-board kompas? Ima opcija u Mission Planner-u da se isključi on-board kompas, i da se oslanja na GPS za orijentaciju.

popovicr:
Pa ne znam. Danas cu pogledati. Koliko se secam stoji mi na AUTO modu za kompas. Nisam mu ja otkacio koji da koristi posto ne znam gde se nalazi i koji imam.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version