RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

DJI F450 Quad+ APM 2.5

<< < (2/3) > >>

djgorandj:
Ako ti kompas nije konfigurisan kako treba nece ti taditi ispravno modovi koji koriste gps, recimo, kalibrisao si kompas lepo pokazuje, medjutim kad ukljucis letelicu das gas on krene da menja vrednost a quad stoji u istom polozaju, znaci da esc i struja pravi magnetno polje koje utice na kompas. Moras udaljiti kontroler od tih vodova. Ja sam imao problem da mi misija radi ok, sve dok ne zavrsi i ostane u toj krajnjoj tacci. Onda krene u jednu stranu i ode, ili loiter mi nije radio, opet ode negde, sad sam prebacio sve na  tarot, na njemu je izbacena ploca apm-a nesto vise nego kod 450 rama ali ti i sam mozes da je podignes bar 5 santima. Kad pratis yaw sa ili bez gasa ne bi smela da se menja vrednost, to bi bilo idealno, a ne kako kod mene gde je pocela da skace za po par stepeni.

popovicr:
Moguce da je to. Kod mene je dosta zbijeno sve to. Pokusacu danas da podignem modul GPS-a, pa cu pobati. Javljam rezultate.

kole_niš:
Koju verziju Firmware-a koristiš?

zbabic:
Prvo sam APM postavio ispod baterije, nesto je radilo lepo, a nesto ne, cesto je sam menjao modove (sam predje u RTL), nikako da ga umirim. Bateriju postavim ispod, a APM na gornju povrsinu i nakon toga je bio puno mirniji.
Takodje mi se desilo, prilikom prvih letova, da nakon inicijalne kalibracije, greskom ponovo udjem u kalibraciju (auto tune), posle tog, jurcanje quada, na svu srecu uspeo sam da ga spustim.

popovicr:
Ubih se i danas ceo dan da namestim, i uspeo sam.  (yay) Ceo problem je bio upravo sa strujom i "toilet" efektom. Tek na log fajlovima sam video problem i naravno sa kompasom. Divljao je non stop. APM sam izmestio samo 3-4cm u vis i sve je proradilo. Sad normalno ocitava strane sveta i ne skrece sa putanje. Prosto ne mogu da verujem da mu je to toliko smetalo. Inace generalno APM 2.5 radi savrseno samo sto ga malo treba ustimavati. Posto sam vlasnik i ostalih multicopter platformi, mogu da kazem da se nosi i sa ozbiljnijim igracima. Ali zahteva malo znanja i testiranja. Hvala na pomoci, znacilo mi je puno.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version