RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

balansiranje motora sa cianoakrilatom + punioci

(1/2) > >>

r-xx:

Odluchio sam se za balansiranje sa cianoakrilatom + puniocem za isti, izdrzhava do 180 C, nisam hteo unutrasnje balansiranje u bojazni da ne oshtetim magnete. Iskoristio sam frejm od thalon hexe i napravio telo sa samo jednim krakom koji sluzhi iskljucivo za balansiranje. Poshto mi je dragi prijatelj prodao motore koji se tresu bolje nego vibrator iz sex shopa, menjao sam lagere + sve malcice zalepio permatex-om, kuciste lagera za telo i osovinu za lager, to sluzhi za to, i to je to...

Od senzora za vibraciju sve sam pojednostavio i koristim nokat kazhiprsta, alat je najlon vezica oko motora, sve fino odradjeno, testirano na 6S, od nule do maximuma vibracija vishe nema....

yeah                          (fiu) (fiu) (fiu)

vpilic:
Ko god da ti ih je prodao sigurno ih nije sam pravio :)
Nisam imao te motore ali ono sto sam primetio kod vecine je dzaba dobar motor kad je adapter los.

Jesi li testirao iste motore bez adaptera?

r-xx:

Vlado druzhe ovo su ti motori od 100e komad i sve je orginal, AXI Gold serija, ali ih treba s' vremena na vreme proveravati, za divno chudo oni budjavi T-motori (tiger) rade savrseno i fabricki su balansirani a prilicno su jeftiniji od ovih.... jos na njima pishe profesional...

AXI je ipak ljuta masinerija u klasi hakera, sve se to da srediti, sedam motora radi ko bonbona za osmi chekam osovinu....

(pijemo) (pijemo)

vpilic:
Veljo druze,
Verujem da su dobri, lice mi na AXi 2814/22 il se varam? Jesi li ti skinuo nalepnice ili si ih takve dobio?
Zato rekoh dzaba dobar motor ako je adapter los :)

Kad balansiras prvo probas motor bez adaptera. Zatim stavis adapter komplet sa osiguracem i maticom pa i kapicom ako imas.
Tad sve zajedno proveris kako radi.
Par puta bio sam primoran da okrecem adapter za jedan sraf jer je sve u kompletu bilo totalno lose i puno bacao.

(pijemo)

cakra:
@r-xx
Hehe svaka cast majstore...otkud ti samo snage i vremena za "ezoterisanje" (res)

--- Quote from: vpilic on December 04, 2013, 12:38:31 PM ---
Par puta bio sam primoran da okrecem adapter za jedan sraf jer je sve u kompletu bilo totalno lose i puno bacao.

(pijemo)

--- End quote ---

To stoji sto si rekao...ja ne stavljam ni one Al "lepe" spiner  srafove-nego stavim samo obicnu maticu...
Licno mislim da je cela ova prica oko balansiranja samo motora vec neki filozofski prilaz stvarima :)...tj. savrseno izbalansirani motor i lose izbalansirana elisa =nikakav rezultat!

Mislim da je uticaj nebalansiranog motora na ceo sistem motor-elisa relativno mali, jer je uticaj propelera na ceo sistem mnogo veci zbog
veceg precnika  same elise i vecih obodnih brzina elise...a  koje generisu i mnogo vece centrifugalne/centripetalne sile na ceo sistem...

naravno sve ovo gubi smisao kod high end elisa...t-motor elise, lagane carbon elise bas za multirotore jer iste u zadnje vreme postaju nenormalo lagane i balansirane...i tu naravno dolazi do izrazaja i kvalitet samog motora.

Za ove kineske lowcost motore sa vec jadnim lezajevima, sa prosecnim  elisama tipa rctimer carbon i epp plasticnim elisama-dovoljno je
izbalansirati samo elisu sto bolje...

I da, razlike izmedju kako-tako izbalansiranog sistema i ne izbalansiranog sistema su OGROMNE! Da ne poverujes!
E sad sam vam dao temu... :hehe
 (<--)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version