RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
spajanje TX za fpv
pedjartv:
interesuje me da li se TX za fpv moze nakaciti na 4S bateriju?
banbo:
Pa moze, ali samo jednom :)
Salu na stranu, na vecini FPV-a nije preporucljivo dovoditi veci napon od 12V jer oni na sebi imaju regulator napona koji ulazni napon skida na 5V, tako da se razlika od 9.8V pretvara u toplotu. U principu mozes nakaciti i 4S bateriju ali ce ti se predajnik grejati kao nenormalan. Ja sam kod mene spojio na 4S napon na hexi preko dc/dc konvertera koji se negreje skoro uopste.
nebeski:
Posalji tacnu oznaku predajnika ili link. Odgovor nije jednoznacan, neki zahtevaju 12V i greju se ako je napon veci dok neki drugi imaju u sebi DC/DC konvertor pa rade na naponima od npr 7 do 25V.
ak:
nebeski je u pravu, zavisi od predajnika.
Mada generalno vecina FPV opreme radi na 12V (neke kamere i na 5V). Neki predajnici imaju problem kad napon padne ispod 11.5V pa gube izlaznu snagu.
Idealno je da uzmes jeftin switching regulatora napona, step-up&step-down pa nezavisno od baterije dobijas konstantnih 12V za FPV opremu.
Npr. ovaj step-up/step-down regulator
i na izlaz dodas LC filter kako bi sprecio eventualne smetnje na slici od ESC-a.
nebeski:
Ovaj predajnik koji se dosta koristi moze da radi na naponima 7-25V:
https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17507__ImmersionRC_5_8Ghz_Audio_Video_Transmitter_FatShark_compatible_600mw_.html
Ako njega neko koristi neka obrati paznju na skup frekvencija koje su FatShark kompatibilne pa i prijemnik mora biti odgovarajuci.
Nema veze sa temom, ali je dobro znati ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version