ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Koja baterija za NTM Prop Drive 35-48 Series 900KV / 815W ?
magic:
Kod brushless motora je krajnje jednostavno obrnuti smer okretanja tako da ti u stvari i ne treba specijalno pusher prop. Bitno je da se elisa, kada je gledas od napred, okrece suprotno od kazaljke na satu.
Mozes na ovaj motor na 4S i sa 12x8, imao sam slican kombo, i vukao je do 50A. Sa 11x8 bi trebao da vuce oko 45A, kazem trebao jer to su sve pretpostavke, uvek se OBAVEZNO struja izmeri kada se stavlja prop. Sa manjim elisama je to naravno manje. Za tip letelice kao sto je tvoja ti treba manji precnik a veci korak jer tako u kruz rezimu trosi manje struje.
Ako si u BG mogu da ti dam 12x8, mozda imam i 11x8, samo da je iskopam
poz
Tripko:
@Magic
Vrlo rado, iz Beograda sam, pa da probamo :)
miša2002:
1- MOTOR - NTM Prop Drive 35-48 Series 900KV / 815W
je poprilično "jači" od potrebnog, tako da ga možeš slobodno napajati sa 3S baterijom !
Ako bi koristio 4S bateriju i neku elisu n x 8, mogao bi vrlo lako da "sklopiš" krila...
2- Sa ovim motorom, baterijom od 3S i elisom 12 x 8 (recimo APC) ima da leti ko "zvrk".
3- Baterija od 4.000mAh i 20C je dovoljna za desetak minuta solidnog letenja, pa i više!
Ni jedan kalkulator ti neće dati pravi podatak za NTM motore !
Za 3S bateriju, pri dobro izabranoj elisi maksimalna struja NESME da pređe 45A pri max TROTLE !!!
magic:
E Miso, ajde se mani komentara i pogledaj prvo o kakvom modelu je rec. Prvo poleti stvarno u zivotu barem jedan avion pa onda napisi nesto...
miša2002:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version