RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Pomoc oko prvog autica

<< < (3/14) > >>

Agama:
Magic svaka čast na objašnjenju  :) i definitivno smo došli do zaključka da se na stazi mogu voziti 1/8 buggy i truggy i neki 1/10 modeli.
Na samom otvaranju će biti i prezentacija gde će biti  izloženo više novih modela (LOSI, AGAMA, RB, KYOSHO), isto tako i polovnih i sva prateća oprema (starter box, gume, gorivo, alat...itd.)

Tu ćemo i probati i videti diskutovati šta je najbolje za start. Iz iskustva najbitnije je da se vozi model za onaj koji ima podrška sa delovima. Jer najgore je da zbog delića koji košta otpr.3€ propadne dan na stazi, a onda porucivanje kod a main hobbies, pa to čekate 20 dana...itd.

Sve u svemu vidimo se na stazi 28.09. (Ako ponovo ne padne ova luda kiša  :_D )

Vaci:
Hvala ti Magic na trudu da sve ovo napises. Sve ima smisla, osim 500e za autic u srbiji :) Moj cale bi na to rekao da bi za te pare kupio pravi auto pa da se vozi :_D

Na zalost, razlika u ceni Truggy-ja izmedju 1/10 i 1/8 je ogromna, po onome sto sam video po netu, i daleko od mojih mogucnosti. Posto se lozim nesto na Truggy trenutno samo to sam i gledao. Ponuda kod nas je skoro 0, a preko ima sta oces.... al ko sto rece Grebic, muka mi kad pomislim na transport+carinu+porez, nek se je..u u....

Sman hvala na ponudi, moja supruga je iz Surdulice pa idemo ponekad na tamo, doduse retko u zadnje vreme. Svraticu ako mogu. Tebi staza daleko ko meni Beograd...

Moj (a znam da nisam sam) ograniceni budzet mi ne pruza mnogo izbora. Trenutno sam nasao ovako nesto sto mi je interesantno

http://www.modellhobby.de/Models/RC-Cars/Offroad-R-C-Cars/KYOSHO-Rage-VE-4WD-1-10-RTR.htm?shop=k_staufenb_e&SessionId=&a=article&ProdNr=04030992T1&t=3&c=24602&p=24602

Lik ga na kraju ladno zakuca u zid... Sta vi ljudi mislite o ovome, vredi li nesto?

Ima jos i ovaj u RcSrbiji, doduse sa cetkicama motor...

http://www.rcsrbija.rs/automobili/elektro-110/splinter-truggy-rtr-110-4wd-24ghz-electric-powered-model-car

Sto se delova tice, dali se delovi medjusobno pasuju na raznim markama? Gledam, toliko su slicni, pocetniku kao meni deluju identicni. Ovaj Kyosho bi trebao da prima dosta nekih standardnih delova?

dusan.milenkovic:
Mozes menjas motor, esc, servo, amorte i tockove.... malo delova je izmenjivo medju markama iako su na prvi pogled isti....
Ovde generalno osim za Losi i vateru sve delove narucujes i cekas....

Agama:
Ovo je definitivno najbolja varijanta novog modela, odnos cene i extra kvaliteta tj."best buy "

http://www.modellismofioroni.it/italiano/dettaglio.asp?art=RB%2D0230001

Reč je o RB one buggy 1/8 RTR (ready to race), u kompletu se bukvalno sve dobija (RB motor, oba servoa, daljinski 2.4 Ghz, točkovi, alat, bočica za gorivo, grejac za svecicu...) i potrebno je samo gorivo da bi se odmah vozilo.
Kasnije se isti može "tjunirati " uz male dorade tj.zamene nekih delova dobija se RB ONE "R" race model i tu je kraj! ;) sa takvim modelom je italijanski vozač Marco Baruffolo pobedio na evropskom B prvenstvu sad u Sacille (IT) u martu '14. Odrzavanje tj.delovi su povoljni i jako izdržljivi. I još bitno, na sajtu modellismo fioroni.it na slici je stari model a inače se dobija najnovija verzija V2 koji je izašao u aprilu '14 odmah posle evropskog prvenstva.

Kad bi se uzelo više komada mislim da bi napravili i bolju cenu i tako za npr.360-370 € dobija se top model !!!

Imam dosta iskustva sa modelima i mislim definitivno da je ovo najbolji predlog.

Evo i jedan video  :)

I Marco Baruffolo sa njegovim RB ONE

magic:

--- Quote from: Vaci on September 22, 2014, 12:21:13 AM ---Hvala ti Magic na trudu da sve ovo napises. Sve ima smisla, osim 500e za autic u srbiji :) Moj cale bi na to rekao da bi za te pare kupio pravi auto pa da se vozi :_D

Na zalost, razlika u ceni Truggy-ja izmedju 1/10 i 1/8 je ogromna, po onome sto sam video po netu, i daleko od mojih mogucnosti. Posto se lozim nesto na Truggy trenutno samo to sam i gledao. Ponuda kod nas je skoro 0, a preko ima sta oces.... al ko sto rece Grebic, muka mi kad pomislim na transport+carinu+porez, nek se je..u u....

Sman hvala na ponudi, moja supruga je iz Surdulice pa idemo ponekad na tamo, doduse retko u zadnje vreme. Svraticu ako mogu. Tebi staza daleko ko meni Beograd...

Moj (a znam da nisam sam) ograniceni budzet mi ne pruza mnogo izbora. Trenutno sam nasao ovako nesto sto mi je interesantno

http://www.modellhobby.de/Models/RC-Cars/Offroad-R-C-Cars/KYOSHO-Rage-VE-4WD-1-10-RTR.htm?shop=k_staufenb_e&SessionId=&a=article&ProdNr=04030992T1&t=3&c=24602&p=24602

Lik ga na kraju ladno zakuca u zid... Sta vi ljudi mislite o ovome, vredi li nesto?

Ima jos i ovaj u RcSrbiji, doduse sa cetkicama motor...

http://www.rcsrbija.rs/automobili/elektro-110/splinter-truggy-rtr-110-4wd-24ghz-electric-powered-model-car

Sto se delova tice, dali se delovi medjusobno pasuju na raznim markama? Gledam, toliko su slicni, pocetniku kao meni deluju identicni. Ovaj Kyosho bi trebao da prima dosta nekih standardnih delova?

--- End quote ---

Nazalost uhvatio si se u principu za "najgoru" stvar u vidu 1/10 tragija iako deluje kao najbolje resenje. Zasto najgoru? Pa zato sto ce u eksploataciji da te kosta isto kao i 1/8 masina po pitanju guma, diferencijala i ostalog odrzavanja, broj baterija koji ti treba za voznju je barem 4-5... Isto tako 1/10 tragi ni priblizno nije robustan kao 1/8 masine a podosta je "krakat", a znas sta to vec znaci kada krene prevrtanje. Delove za njega imas samo preko i putuju barem 7 dana iz amain-a.

Znam da mnogima zvuci suludo dati 500 za autic, ali isto tako je meni pre 8 godina zvucalo suludo da dam za servo 20E, dok danas ne gledam servo ispod 25E a imam i servo od 150E  :sljus. Sve to ima svoje zasto i nije suludo.

Bilo u drustvu bilo da vozis autic sam to jako brzo dosadi ako nema neke staze. Ovo sto smo dobili u Svilajncu niste ljudi ni svesni koliko je bilo neophodno da bi autici zaziveli na pravi nacin!!! Iako mozda sada mislis da neces ici na stazu veruj mi da hoces i to mnogo pre nego sto mislis, a onda kada budes video koliko su 1/8 masine brze nece ti biti dobro jer si za iste pare mogao da dobijes pristojan polovan 1/8 bagi ili za malo vise para pristojan polovan 1/8 tragi ili nov 1/8 bagi, btw da neko ne pomisli da nesto imam za prodaju pa to forsiram, naprotiv sve mi treba  :big smile.

Sve one modele koje sam naveo da imam prakticno sam prestao da vozim jer mi nije vise zanimljivo bez prave staze. Povremeno sam sa klincem odem do Kosutnjaka da se provozamo ali prvenstveno zbog njega.

poz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version