RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Pomoc oko prvog autica

<< < (8/14) > >>

SilverN:
Hvala na odgovoru :)

Naravno da će pre sevga biti upoznavanje sa modelom ;) Kad sam rekao "staza" upravo sam na to i mislio. Neko pogodno mesto gde bih mogao polako da učim da vozim. Još kad bi bilo drugih ljudi da se družimo i zajedno vozimo to bi bilo odlično... Ali bih voleo da vozim isto što i drugi. Da ne bude da ja jedini vozim SCT, a svi ostali buggy-je... Pa i u jednom trenutku ako se odlučim da sam spreman i da ozvozam neku neobaveznu trku, da ne budem sam na toj trci :)

sman:
Pozdrav SIlver,

Ima nas dosta koji imamo 2WD ali generalno dok to zazivi (ako zazivi) ima da prodje dosta vremena.
Meni i mojim "klincima" je 2wd zanimljivija i teza za voznju ali generalno 1/8 4wd klasa  je uzela maha  (yay)...

E, posto je ovo krenulo uzimaj obavezno 1/8 i to samo bagy. Ali pre nego sto pazaris nesto obavezno se konsultuj s nekim da ne kupis neki krs bez veze, KINEZE NIKAKO!
Za voznju se ne sekiraj, nije ovo tako komplikovano, nekoliko dana i sve se ukapira. ;namig
Od sve rc igracke autici i multikopteri su najlaksi za vozikanje. (pijemo)
pozdrav

dusan.milenkovic:
Autici uopste nisu najlaksi za vozenje... Elem.... Ja smatram da treba poceti od pocetka.... Sumaher nije odma seo u F1. Neki 2wd pocetnicki buggy ili sct renomirane firme pa lagano.... Kao pocetnik ces vise lomiti i kvariti modele i svakako je bolje da to budu jeftiniji modeli sa jeftinijim servisima. Kada savladas 2wd lako ces da se prebacis na jacu klasu. Da, ima dosta ljudi sa 1/8 4wd ali to su ozbiljni vozaci koji su prosli ceo put do toga.

A sto se tice brzine... 1/10 moze itekako da bude brz.

Da ne pominjem koliko razlicitih klasa imas u RC svetu. Dirt trkaci, asfaltni trkaci, crawleri, rally, drift...... Kao pocetnik sigurno ne znas koja klasa ce ti najbolje leci.
Isto kao sto sa avionima pocinjes sa nekim trenerom tako i sa auticima. I obavezno prvo model neka bude NOV. Ne polovan da ne bi vise vremena provodio servisirajuci nego vozeci.....

Vaci:
Ja kao hteo da uzmeme truggy, da mogu da vozim sam po livadi kad nema sa kim, ali sam skapirao da bi to dosadilo ekstra brzo, jednostavno je potrebno da imas neku vrstu izazova da bi ti automobili bili interesantniji. SCT i 2WD nisam uopste uzimao u obzir, licno mi to nece dusa. 4WD mi je nekako agilniji i poslusniji, kao sto kazu neki ljudi laksi za voznju.

Auto dal je brz to je relativno. Buggy koji sam na kraju uzeo na 4s je sasvim normalno brz. Ako si totalni pocetnik kao ja, treba ti 2-3 baterije i vec si se navikao na brzinu, i polako pocinjes da kapiras sta moze auto u tvojim rukama a sta ne moze. Ne sekiraj se, nakon 2-3 dana voznje vec si spreman za laganu voznju sa drugarima, jer se najbrze nauci taj pocetak, a one finese pravih trkaca... za njih verovatno treba dosta vremena. Ako te uopste budu zanimale da se bakces time, jer vecina ljudi se trka iz zezanja a ne jer mu je bas stalo da pobedi.

Na osnovu mog jako malog ali jako svezeg iskustva, uzmi 4wd buggy, rekao bih mozda i truggy, ali je on jos skuplji... Nemoj ni slucajno da kliknes misem na nekog kineza, cak sam video i Reely buggy da ne valja nista, a ko bajagi nemacki... Lepo je objasnjeno sve u ovoj temi, elektro varijanta ti je cistija, a nitro ima onaj zvuk koji neko obozava a neko ne... to je vec tvoja licna preferenca.

sman:
Dusane, sta je lakse od auta za vozenje, avioni, helikopteri..!?
A to kako je sumaher poceo nema veze sa ovim hobijem, ovde smo svi amateri i samo ce mali broj njih ici na ozbiljna takmicenja, ostali ce se samo zezati i druziti na stazi i oko nje.
E sad,  lepo je imati od svega po nesto, ali ovo uopste nije jeftino pa da se toliko eksperimentise. Ja sam iz tog razloga predlozio coveku da ne luta tamo ovamo, za sve to treba brdo para...
Eto vaci je poslusao savet iskusnijih od mene i ustedeo je i pare i vreme ...   ()-()
pozdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version