RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Pomoc oko prvog autica

<< < (7/14) > >>

Vaci:
Ovim postom cu zakljuciti potragu jednog pocetnika za prvim automobilom. Suma sumarum: uzeo sam nesto kvalitetno, i potrosio 3 puta vise od planiranog... Konkretno nov Losi 8ight 3.0 RTR.

Hvala svima na savetima. Kada sam video na skupu da svi ljudi koji voze neko duze vreme nemaju kineze u voznom parku, i da su na kraju dana na stazi citavi ostali Losi, Kyosho, Agama... bilo mi je jasno sta mi je ciniti. Bacio sam se na kolena pred zenom i kukao za pare :P hehehe. Eto, moja pouka je kupi nesto kvalitetno. Ako imas para novo, ako nemas para cekaj neke popuste ili polovno... samo ne kineze.

Pozz

dusan.milenkovic:
Cestitamo na prinovi i da nam se lepo navozas
 (pijanoo) (pijemo) ()-()

Agama:
Vaci svaka čast na odabiru super modela! Nadam se da se vidimo na stazi ;)

Društvo, javljam se iz Milana (tu sam svake druge nedelje zbog posla kojim se bavim...)
Imate mogućnost da bilo šta poručite iz svetsko renomirane radnje za rc offroad modele,
FIORONI. www.modellismofioroni.it
Tako da nije problem da donesem:

- komplet modele firmi KYOSHO, LOSI, RB, MUGEN SEIKI, X RAY
- rezervne delove gore pomenutih
- gume VP PRO, AKA, PROLINE, RB...
- nitro i brushless motori...
- nitro gorivo
- oprema, alat, torbe, svećice. ..
Tako da bilo šta treba, kako bi malo "rasplamsali " ovaj sport tj.hobby  :)  (usluga ne košta ništa, mislim dobijate po ceni onoj sniženoj koja je na sajtu www.modellismofioroni.it )
Slobodno javite na meil: alexanderperic@gmail.com  ili
 tel.063 77 93 850 Saša
p.s.u Milanu sam do petka

Pozz

SilverN:
Sad se i meni postavlja pitanje šta uzeti kao prvi model... Pročitao sam sve što ste do sada pisali, pa imam par pitanja i dilema.

Prvo i najbitnije je da bih model želeo da vozim sa drugima na stazi. Svakako ne takmičarski u početku, a kad naučim, i ako naučim da vozim, ko zna... Odlučio sam da to bude elektro, ispravite me ako grešim. Ali onda mi se postavlja sledeće pitanje 1/8 buggy 4WD ili 1/10 SCT 2WD.

Molim vas za vaše mišljenje na ovo što ću napisati za svaku klasu:

1/10 2WD
Prednosti:
- Pogodniji za početnika, manja brzina?
- Kupovina i održavanje jeftinije nego 1/8?
Mane:
- Da li postoji dovoljan broj ljudi koji ovo vozi?
- Da li postoje staze gde bismo mogli voziti? Koliko sam video na snimcima Svilajnac možda baš i nije za 1/10, a posebno ne za početnika kao što sam ja...

1/8 4WD
Prednosti:
- Veći broj ljudi koji voze ovu klasu?
- Staza u Svilajncu predviđena za ovu klasu
Mane:
- Cena kupovine i održavanja
- Možda nije za početnika? Teško naučiti vožnju i stazu za početnika?

Meni deluje da je za početnika pre 1/10, zbog manje brzine, a i nešto manja cena. Pitanje je da li bih imao s kim da vozim i gde? Onda se opet postavlja pitanje ako bih odmah išao na 1/8 da li bi to bilo mučno iskustvo za nekog ko je potpuni početnik. Zamislite mene na stazi sa vama ostalima dok se ja zakucavam u prepreke na svakih pet sekundi i svima smetam da prave dobre krugove. Ni vama ni meni ne bi bilo zabavno :)

Pa hajde pomozite ako možete i hvala :)

zajko:
Zdravo…

U svakom slucaju, za pocetak ostavi stazu po strani, to treba da ti bude namera za ubuduce….

Prvo vreme, Ti i tvoj novi model auta sami, na upoznavanje…. i polako mu ispitujes mogucnosti, njegove i svoje… kao sa devojkom, prvi susreti….
Kad se savladate, upoznate, funkcionisete.. vodis je u drustvo.. mislim na stazu… (ili nesto kao staza, gde se lokalno skupljate i zezate)
U Novom Sadu ti je Vladasimon, glavni baja  ;namig  a ima, koliko znam i zgodne terene za voznju...

Nema mnogo korsnika u SRB, nema mnogo staza…. Mislim ima prilicno automobila RC, ali se ogromna vecna, vozi zasebno, ko gde stigne…
Za stazu i trke, treba umece, vezba, vreme i dobar auto.. sve skupa u novcima u vreme krize, ne mali izdatak… Mislim generalno, pitanje je sta je kome skupo, a ste je prihvatljivo…

Sto je ulaznica veca, kasnije izadje jeftinije… Sem ako nekrenes odmah da ga cepas i pre svega razbijes, to je najskuplje…
Obrati samo paznju, da u svakom slucaju imas pristupacne delove… trebace za kasnije, kad ti udje u prste, i kad pocnes da ga vozis kako bog zapoveda…

2WD je malo teze kontrolisati, logicno nego 4WD…. 2WD ne mora da bude sporiji, ali obicno trazi 2/3S baterije, 4WD, duplo jace 4/6S baterije, skuplje.. ali i pruza adekvatnu zabavu… Momci koji imaju vise modela to uklapaju kombinacijom baterija umesto 4S, koriste 2x2S, pa moze i ovamo i onamo…
Dobar punjac Li-po je svakako neophodan, ako ne odmah, onda kao sledeca nabavka…

Vaci, decko iz Nis, je takodje novajlija u automobilima, resio da hoce, otvorio se, preskocio dosta toga, "seo" odmah u "meče"… sad cemo da vidimo, kakve su njegove impresije… ceka suvo vreme… valjda ce da napise svoje iskustvo….

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version