RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI

Telemaster 400 , samogradnja

(1/10) > >>

sloba_b:
 (work) in progress

Poceo sam da pravim telemaster 400 iz ovog plana http://img-fotki.yandex.ru/get/9329/39518964.3d/0_82634_24215bf_L.jpg , juce sam odstampa plan i dokupio nesto balze. U cvm-u nisu imali svu balzu u dimenzijama koja mi treba pa cu neke letvice seci iz furnira. U tu svrhu sam danas napravio sekac za balzu

Ako imate neki savet ili sl otvoren sam za savete i predloge. Vec imam nedoumicu zbog letvica u trupu koje u po planu 3.1x3.1mm, ja sam poceo da ih secem iz furnira pa da budu 3x3.5mm ali sada kad sam isekao vidim da su poprilicno slabe pa ne znam dal treba da budu mozda deblje. Na planu i ne pise koje drvo se upotrebljava pa sada padam u dilemu da nisu mozda te letvice predvidjene da budu od lipe.

Druga dilema mi je po pitanju prednjeg dela  trupa, koji je predvidjen da se uradi od balzovog furnira 3mm, iz komada tj da trup formiraju dve bocne strane furnira spojene poprecnim letvicama. Razmisljam da te dve konture izradim spajanjem iz dva dela tako da ceo furnir od 10x100cm ne moram da secem popreko nego uzduz , pa te bokove da napravim spajanjem dve manja. U toj varijanti bi dobio da mi nakon isecanja pretekne furnir 5x100cm a ne 10x40cm . Tako bih preostali furnir mogao da secem u letvice ...

sloba_b:
Da dodam , planirani setup koji cu ugraditi (vec imam) je
motor kinez,  Fc 28-22
kontroler h-king 20A
servoi 9g
baterija 2S 1600Mah ( mada moram da proverim kakva je jer dugo stoji)
za sada imam elise 9x4.7 i 9x6

tibeteagle:
Pogledaj kako su uradili drugi. Ima puno radova propraćeno na drugim forumima. Evo samo jedan.
http://www.baronerosso.it/forum/aeromodellismo-progettazione-e-costruzione/90647-telemaster-400-a.html
Slobodno možeš da odstupiš od plana, jer ovaj tip modela trpi sve promene. Ako smatraš da je nešto slabo, slobodno stavi jače letvice ili ih dupliraj. Pogledaj i gde su drugi malo ojačali sastave a nema na planu.
Setap je dobar. Sa pola gasa će ti super leteti, naravno ako je sve urađeno kako treba. Elerone obavezno stavi. Mnogo znače.
 Budi kreativan. Kako vidim po pitanji vać i jesi.
 ;namig

sloba_b:
polako radim, trudim se sto vise ali imao sam dosta zezanja oko isecanja ramenjaca i ostalih delova . polako sam poceo i sa sklapanjem, taj deo mi dosta lakse pada nego "deljanje"

tibeteagle:
Probaj nekako da izboriš neki radni stolić u kući, da ne moraš na podu. Može to da bude kuhinjski ili trepezarijski, kada ga niko ne koristi. Samo napred.
 ;namig

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version