RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI

Telemaster 400 , samogradnja

<< < (2/10) > >>

Vaci:

--- Quote from: tibeteagle on October 06, 2014, 03:34:41 PM ---Probaj nekako da izboriš neki radni stolić u kući, da ne moraš na podu. Može to da bude kuhinjski ili trepezarijski, kada ga niko ne koristi. Samo napred.
 ;namig

--- End quote ---

Ako ti zena dozvoljava da po kuhinjskom stolu razvlacis RC zajebancie, pa ti si onda naj srecnije ozenjen modelar na svetu  :mhm

banbo:
Pa samo treba ugrabiti priliku kad nije tu, pa i ti mozes biti jedan od njih :) I ja trenutno istu muku mucim, al polako pripremam mojih 5-6m2, pa ako sve bude kako sam planirao pravim useljaj za mesec dana.

P.S.
Ako imas nekoga ko ima laser, to moze da ti odradi bez problema, e sad nije sve tvojih ruku delo, ali ...

sloba_b:
mlad sam tako da nisam ozenjen, bilo je ok u sobi dok je bilo seckanje al brusni papir je napravio delirijum..imam radionicu nego je malo u haosu a zainatio sam se da imam lep progres u radovima pa mi je radni patos pored kreveta, tako da sam u kuci i mogu uz svakodnevne stvari da "ceprkam"
Sinoc i danas sam napravio dve polutke trupa...dolazim do delova u kojima plan nije detaljan pa mozgam i smisljam resenja. Imam dileme oko stajnog trapa, uradio bih klasicni, od zica samo ne znam gde te zice mogu da nadjem i kojeg precnika. Zica iz gvozdjare je mekana..  Nisam blizu zavrsetka pa da gledam za trap ali on diktira delove trupa pa mi je bitno i u ovom procesu..

p.s. i daska na kojoj radim (mekan sper) je blago kriva pa moram da je pritisnem zvucnikom da model ne leti ko pusten deciji balon :)

sloba_b:
a sto se lasera tice razmisljao sam o tome al nesto sam nestrpljiv i ovo mi je bila brza varijanta jer dok sredim fajl za secenje, odem, donesem..ja vec sedim kuci, pijem caj a rebra isecena..muku sam mucio a i jos cu sa profilisanjem letvica, napadna, izlazna i suzavanje ramenjaca 6x6 na 6x5 posto su ovu dimenziju imali. To sam odradio ali ako neko ima neki pametan lak predlog za ubuduce rad sam da cujem ;)

tibeteagle:
Ovo je mali i lagan model i nije potreban jak stajni trap od čelika.  Žica za autogeno varenje, koja se može kupiti u svakoj gvožđari za siću, od 2.5mm ili 3mm će biti ok. Ona nije opružni čelik, ali je dovoljno tvrda da izdrži normalno rulanje i sletanje. Saviti se može i sa  jačom kleštom i komadom drveta u ruci, pa ni mengele nisu potrebne. Obeleži mesta savijanja sa flomasterom i tamo uhvati sa kleškama kraći kraj, dok duži savijaš sa rukom.

Od 2:10 min. savijaju žicu na od prilike način. Ti budi precizniji.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version