RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini Quad 250 FPV
xtrem:
Ma deki-ns,ako su ovo početci,ti si pravo zajeban lik. Ovo je odlično. I vidim da mini perfektno drži poziciju. Vidim da malo treskulji na većem gasu,ali ne znam mogu li ti pomoći. Na CC3D i Open Pilot GCS ima opcija koja se zove tx-pid,koja reguliše nivo PID vrijednosti u odnosu na položaj palice gasa. ne znam postoji li to u Clean flight-u. Marko,imam ja jednu 1800 mAh Turnigy A-spec bateriju. Nažalost,nisam je uspio pravilno testirati,pošto sam na prvom letu imao ozbiljan pad na asfalt,pa mi se jedna ćelija fizički oštetila,i sad vidim da mi jedna ćelija iskače iz nivoa ostalih. Sad,dali je to do pada,ili baterije nisu neštto,ne mogu da tvrdim.
marko.jovanovic:
Biće da je od pada.
Probaj malo da voziš pa kada padne napon na toj ćeliji na kojoj pada stani, skini bateriju, odlepi sve zaštite sa nje pa fizički unimerom izmeri napone na svim ćelijama. Vdiećeš koja ti je u maleru i onda naravno ćeš videti da li je to ta što se fizički oštetila.
Najverovatnije je do pada ali ko zna.
deki-ns:
Ima ta opcija i za naze32 acro koja reguliše nivo PID vrijednosti u odnosu na položaj palice gasa i zove se TPA.Kod mene je trenutno podešena na 0.00
Ako sam dobro shvatio ukoliko letelica krene na se trese kao kod mene na recimo 70% gasa onda TPA treba da se podesi na 0.70 kako bi on kada palica gasa dodje na 70% redukovao PID-ove ili...???
xtrem:
Stvarno ne znam. Na GCS-u je kao grafikon,gdje je u x osi položaj palice gasa,a u y osi vrijednost PID-ova. I onda to bude jedna kosa linija,gdje ispod pola gasa PID vrijednosti rastu,a preko pola gasa padaju. Prije mislim da ta vrijednost koju upisuješ,označava ukupnu vrijednost za koliko se smanje PID vrijednosti na 100% gasa,a on u stvari postepeno smanjuje da bi na 100% samnjio za toliko koliko si podesio. To mi je nekako logičnije,i tako otprilike radi i GCS.
deki-ns:
Upravu si.Sada sam malo čitao i tako je i na NAZE32
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version