RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini Quad 250 FPV
marko.jovanovic:
video ti ne radi.
betaflight ima AIR mod.
On ti omogućava da možeš da manevrišeš sa quad-om i sa minimalnim gasom.
Ako sam dobro razumeo dešava ti se da se pobrljavi pod punim gasom i kada se oduzme naglo.
To može biti lako ispadanje nekog esc-a, otkinuta neka žica na motoru, loš spoj negde ili esc ili kontroler....
Pogledaj ovaj video pa ti možda da neku ideju a pre toga peoveri sve spojeve
lazar89nis:
Ej sorry bilo je private video.
Kod mene je malo drugacije, ja mogu i 5-10 sec da trzim pun gas i leti super ali onda kad iz punog gasa spustim na nulu on pobrljavi :(
Znam za air mod ali ga nisam probao. Da li ga svi koristite kad letite acro?
Asterix:
Vidi se na par mesta kao na 00:44s kako pobrljavi, ako letis u angle mode nebi trebalo da cima tako, a to za spustanje u angle (stabilization modu) mora malo da treska, zato kada ga spustas u angle modu nemoj da ga spustas vertikalno nego pravi krugove. To samo vazi za angle mod, dok u acro modu mozes da ga spustis kako hoces i koliko brzo hoces :big smile
marko.jovanovic:
Prvo air mod mi je stalno uključen baš iz razloga što ne moraš da misliš da li imaš dovoljno gasa za nešto ili ne, jednostavno samo gurneš palicu. Čak i kada je gas na minimumu on mu doda dovoljno da uradi ono što hoćeš.
Drugo batalite letenje i spuštanje u ANGLE, HORIZON.... MODOVIMA.
Naučite se da letite, spuštate i ostalo isključivo u RATE, ACRO modu.
Ako se plašite evo saveta da to prevaziđete. POstavite kameru za FPV sa minimalnim uglom, poletite visoko i guraš palicu napred samo toliko koliko ti treba da poravnaš horizont. Tada će letet sporije i lakše će te se navići. Meni je trebalo 2 minuta da letim u ACRO modu kada sam počinjao i kada sam video kako glatko quad se ponaša više mi ni na pamet nije padalo da upalim horizon, angle.... T
Treće to što ti treska pri sletanju to može da se dešava u ANGLE i HORIZON modu samo ako si ekstra blizu zemlje pa vazdug koji elise šalju i odbija se od zemlju zbunjuje žiroskope i pravi treskavicu, a to pto vama radi kada oduzmete gas to je samo dokaz da su vam pidovi loši i da treba malo da se došteluje. Kako se to radi imate gomilu videa po YT-u. Odeš na livadu, napuniš bar 5 baterija, poneseš laptp, tablet ili kakos e već povezuješ i polako komandu po komandu. Spustiš na nulu pa vidiš kakos e ponaša, pa onda polako dodaješ cifre sve dok se samo ta komanda ne sredi, onda drugu.... Ukupno ih imate 3.
To što tebi obrljavi može biti iz razloga kao što sam već rekao a to su loši spojevi, loš motor a vrlo često i da daodam loš žiroskop koji pravi probleme.
SAvetovao bih te da kupiš makar f3 kontroler jer nije skup i može se naći za 15 eura. Obično i po defaultu-u rade sasvim korektno.
F4 radi još korektnije ali je malo skuplji odnosno možeš ga naći za 20 eura
lazar89nis:
napisah gore ovo su delovi sa starog quad-a. cekam novi koji ima nove komponente F4, dshot esc i slicno tome.
letim ja acro samo sto sam jos uvek nesiguran. uvek testiram quad prvo u angle modu da vidim da li je sve ok. ako mi se desi da skroz pobrljavi u acro modu teze mogu da ispeglam i da ga zadrzim na nebu. zato sam tako i testirao.
thx na savetima. videcu kako se ponasa u acro modu i da istrazim sta ve moze da bude
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version