RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Drugara priveli na informativni zbog multirotora, i zbivanja na stadionu..
cakra:
Uh sad vec preteraste u svemu.... :sljus...izadjosmo iz okvira ovog foruma i poceli smo da filozofiramo previse...
i automobil je oruzje i mobilni i radio stanica i kuhinjski noz i srafciger...i sta ga znam vec, dopisite po zelji...
To je posao za drzavu- da postavi pravne okvire sta moze a sta ne moze...i ja se samo nadam da drzava u kojoj zivim- ce biti/postati/nastojati da bude sto vise liberalna i demokratski nastrojena prema svojim gradjanima i da nece skliznuti na neki pogresan smer -gde ce me privoditi sto letim svojim rc avionom po parku, pricam sa celim svetom preko radio stanice ili pustam zmajeve na plazi...blabla...
batalite...
(<--)
goodgod:
Pa ja samo kazem da mi je krivo, nista vise. Delim emocije i to ti to :D
Ne bih ja nikom nista branio :D I slazem se sa tobom u potpunosti.
firebird:
E jbg sad, a taman se već mesecima veselo igram sa ovim qvadom
a sad ispade da moram da budem član udruženja i da čekam po nekoliko meseci da mogu da ga letim gde hoću, i da prijavim letenje policiji pa da oni provere da slucajno ne podignem jedno 2gr C4 exploziva i dignem u vazduh ovu i onako sjebanu zemlju, ili još bolji scenario da odem u MUP i tražim da izvadim dozvolu za posedovanje ovakve sprave kao za vatreno oružje, kalibar 4,5cm :hehe :hehe :hehe
Uh šta ja serem ovde po forumu :sljus , ima i mene da privedu 0e
ode ovaj hobi u k'ujac...
jojkic:
Ja se sa tobom ne slažem da se quadcopter može zavesti kao oružije
I kamen se može posmatrati kao oružije, linčno sam gledao na nekoj lokalnoj utakmici kada je gostovao fubalski klub Partizan kako lik sa tzv ,,tribine,, koje je zemljano brdo podeže kamenčugu i baca je na kraju utakmice na Partizanovog fubalera i promašuje 2 m.
I nož se koja svaka kuća poseduje može posmatrati kao oružije , jer svaki dan neko biva izboden nožem. Setite se Kineza koji je ludački po Knez Mihajlovoj išao i sekao ljude
I benzin se može posmatrati kao oružije, jer se od njega lako pravi Molotoljev koktel. I kamion se može posmatrati kao oružije, setite se Ibarske magistrale. Čak i automobil, koji u glavama naših paranoičnih političara preseca predsedničke kolone.
i navijačke baklje su oružije (setite se napada na policajca na tribinama), a i svaka pedarda je punjena eksplozivom. Da su svi navijači ispraznili barut iz svojih petardi, i sipali u recimu praznu limku Coca Cole, mogli su da naprave vrlo gadno oružije.
Model quadcoptera DJI Phantom sam po sebi nije opasan, može nositi realno oko 300 do 400 grama tereta, a činjenica i kad bi bupnuo sa visine ko kamen, mislim da nebi mogao nekog da osakati, ili ne daj bože ubije.
Vidim da se svi pitaju šta bi se desilo, da je zakačeno recimo 300 grama eksploziva na quad i da je tako neko ulteteo u publiku.
Pa isto kao i da je neko uneo kašikaru u stadion i bacio, ili ispalio granatu van stadiona iz minobacača gadjajući stadion. Isto tako je mnogo lakše uneti recimo epruvetu sa ebola virusom i prosuti je neprimetno po publici. Čak i elegantnije rešenje hakovati raketni sistem koji bi ispalio raketu sa hiljadama kilometara daljine na severnu tribinu stadiona (setite se general štaba)
Postoji mnogo načina da nekom napravite štetu, pogotovo kada tehnologija napreduje, najbolja odbrana i prevencija je naravno razumeti opasnosti , biti dobro obavešten (raspolagati pravovremenim informacijama) i preduzeti mere prevencije.
Naš osnovni problem je što smo mi još uvek u dobu razmišljanja komunističkom doktrinom tj. sirovom snagom , da se ratovi vode tenkovima i da je sve zabranjeno narodu (osim političkoj eliti u vlasti)
Uostalom i putnički avioni su srušili Kule bliznakinje , a ne bombe,rakete i vojni avioni. Pa opet putnički avioni nisu zabranjeni, a krivica je pre svega bila obaveštajne službe.
Ja bih pre uvek stao ispod quadcoptera DJI Phantoma, nego što silom prilika sedim dok mi ovi MIG-ovi sa prošlim rokom trajanja lete nad glavom. Ko je njima dozvolio, da ugrožavaju moju privatnost i bude me, i lete iznad mog stana ? Ko je dozvolio putničkim dvomotorcima da lete i da mi tutnje na glavom usred noći, u naselju koje se nalazi na drugom kraju grada od aerodroma i koji do prošle godine nisu leteli tim pravcem ?
Zavesti quadcopter od nekih 1,5 kilograma kao oružije zato što može da leti i ponese neku simboličnu težinu ? A šta ćemo sa avionima na daljinsko upravljanje ? Šta ćemo sa mini cepelinima tj balonima ? Njih čak i hidrometerološki zavod koristi ? Šta ćemo sa brodovima na daljinsko upravljanje, i oni mogu recimo preko Save, Dunava da ponesu zastavu pravo do tribina na paradi ?
Itd ... Itd ...
LazarStan:
Sve je na svetu potencijalno oruzje,najvise ljudski mozak,treba naci samo adekvatnu zastitu korisniku i ljudima u okolini.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version