RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Drugara priveli na informativni zbog multirotora, i zbivanja na stadionu..

<< < (8/21) > >>

popovicr:
Davno nisam cuo vecu glupost. Hihi... kakav bre klub? Kakav Dragan Trifunovic?  Pa sta sa ljudima koji nisu na ovom forumu? Kupim sebi sta hocu i letim. Kome ja da se pravdam? Stetu ako napravim odgovoran sam ja sam. Cao zdravo. A upravo dronovi od ljudi, koji se profi bave snimanjem,mogu poneti sta hoces. Njih treba kontrolisati (ako bas hoce), a ne mene sa Fantomcicem. Realno mislim da je ovo bez veze prica.

gizmo:
I sta raditi sa ovakvim neodgovrnim ludacima???

pogledati posebno pred kraj kada mu eskadrila helikoptera prolece na 20-30m iznad

tibeteagle:

--- Quote ---Sve je na svetu potencijalno oruzje,najvise ljudski mozak...
--- End quote ---
A kako se zaštiti od ljudskog mozga?  mmmm Ja se ne mogu zaštititi od svojih glupih misli, a kamoli od "proliva ideja" drugih.  ???

Nemojmo kriviti multiroto ni za šta što se desilo. On je samo odradio sasvim bezbedno za okolinu ono što je mogao da uradi i nekoliko dečijih helijimom napunjenih balončića uz malo strujanje vazduha.  I neki jači gradski golub bi za šaku zrna uradio isto, da ima veći mozak od dva zrna kukuruza.
Problem je bio samo šta je nosio i gde.
Navode razni pametni analitičari u medijima da je dron mogao da ponese i neku bombu. ")  Pa zar nisu primetili da je medijska bomba u srcu BG jače odjeknula u svetu nego 1000 kg TNT ?  :sljus
Bez brige. Ovo će brzo biti zaboravljeno, kao svaka senzacija, jer je to u interesu svakoga. Svako čudo traje 3 dana, jer ih zamenjuje drugo.

Ako se vlasnici većih multikoptera potrude da bezbedno lete i ne naprave skandal, niko se neće žuriti sa njihovim zabranama i slično. Ima ovde 10^6 problema koje se moraju pre regulisati od njih.
Letećim dronovima je te došlo vreme, a bi će još puno zanimljivih tema vezano za njih.  :mhm
 ;namig

jojkic:

--- Quote from: popovicr on October 16, 2014, 06:23:25 PM ---Davno nisam cuo vecu glupost. Hihi... kakav bre klub? Kakav Dragan Trifunovic?  Pa sta sa ljudima koji nisu na ovom forumu? Kupim sebi sta hocu i letim. Kome ja da se pravdam? Stetu ako napravim odgovoran sam ja sam. Cao zdravo. A upravo dronovi od ljudi, koji se profi bave snimanjem,mogu poneti sta hoces. Njih treba kontrolisati (ako bas hoce), a ne mene sa Fantomcicem. Realno mislim da je ovo bez veze prica.

--- End quote ---

Ja sam samo predložio kao ideju, kako lakše možemo da zaštitimo sebe kao ljudi kojima je to hobi ili profesija sve jedno, od ljudi koji će kupiti iz zajebancije quad, jer im par stotina evra ne znači ništa i poleteti da bi pravili gluposti kao na primer na stadionu.

Što se tiče snimka vojne parade, zanimljivo je da sam kolima prošao pored Ušća u nedelju i vidim kolonu vojnih vozila kako stoji i pitam iz kola policajca jel možemo da snimamo, kaže može. parkiram u Ušću kola, sa drugarom iznese kutiju u kojoj je Phantom bio, pogledam vetar u redu, sunce strana ok , ima čistine, nema ljudi osim vojnika u vozilima koja stoje i pitam jel može se snima vojnog policajca, kaže može. Izvadim Phantoma iz kutije i pitam još jednom: sa ovom letilicom jedan nizak prelet od par minuta dok stoji kolona i pokažem.
vojni policajac je promenio boju u licu, i rekao ne ne, idi do bine pitaj šefove, ne znam ja ništa.
Odem do sledećeg vojnog policajca, pitam jel može da se snima, pored se ljudi slikaju, kaže može. opet pokažem iz kutije quad , ovaj počne da zamuckuje pozove komandanta, ovaj gleda kaže nemoj, bolje iz ruke snimaj, ili idi pitaj šefove.
Ja se već iznerviram, vidim da im ništa nije jasno, ipak je to vojska  8) , sad treba vučem quad do bine, da molim tamo, i da snimam kolonu u pokretu što mi je rizičnije i lepo quad nazad u kutiju i u kola. Drugar iznerviran što u opšte i pitam, jer po njegovoj logici treba snimaj i ne pitaj, ja mu kažem idemo u airport snimimo lepo avion (onj reklamni na zemlji), ko šiša ove krntije od kamiona. odemo tamo, počnemo da snimamo kad dodje obezbeđenje. Ne može cvrc, privatan posed (ceo kompleks) ... :(
Ali eto ovo je Srbija . Neko ne može, neko može nema veze što i helihopteri preleću. Verovatno ono što bi se reklo po babi i stričevima , funkioniše od posla, snimanja pa do svega  (___)

r-xx:
    Ja kao navijac partizana, ne bi se ljutio da neko unese C4 na stadion crvene zvezde, a tek minobacachka vatra po stadionu crvene zvezde bi bila extra, eventualno pustiti ebolu na navijace crvene zvezde...    :_D :_D :_D

ps. salimo se malo, relax..             (fiu) (fiu) (fiu)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version