RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Profesionalizam i odgovornost

(1/4) > >>

mraka:
Pozdrav, neko vreme sam na forumum nisam mnogo postovao, ali pratim desavanja. Posebno posle skorasnjih dogadjaja na stadionu i za vreme parade.

Zanima me da li neko ko se profesionalno bavi snimanjem iz vazduha bespilotnim letelicama treba da koristi svoju opremu i odgovara na ovakve akcije i daje komentare tog tipa za medije, makar i novine kao sto su ove:

http://www.alo.rs/sport/fudbal/alo-je-poslao-dron-platiniju-nas-je-veci-video/71225

"Alo! ? je uzvratio udarac iz srca novobeogradskih blokova, u isto vreme dok su nedaleko od nas ruski MIG-ovi probijali zvučni zid tokom vojne parade."

Koliko je pametno uopste praviti sebi publicitet sa nekim ko je u stanju da napise ovakvu recenicu?
Kome je Alo! ? zadao udarac, gibanicarima sa juzne strane nase zemlje ili ljudima kojima je profesija koriscenje spominjanih spravica?

"Čitam kako mnogi tvrde da dronovi mogu da se ometaju prilikom leta i često se nasmejem jer je to nemoguće. Ako neko, kao ja recimo, plati 3.000 evra samo za odašiljače talasa, onda je jasno da je nemoguće ometati ga u letu, jer su velike pare u to uložene"

Koji dronovi ne mogu da se ometaju tokom leta? Koji odasiljaci talasa kostaju 3.000 eura?

Ono sto me je najvise iznenadilo, negativno, je izjava coveka koji se bavi snimanjem iz vazduha:      „Teoretski, može da nosi i drogu!”

Teoretski moze, ali zasto bas ta primena kao primer?

"Ova stvarčica se svuda uglavnom tretira kao igračka i policija ne obraća preteranu pažnju na nju. Teoretski, moguće je čak i da neopaženo pređe granicu, recimo između SAD i Meksika, i da prenese drogu, a to što se priča da je dron nad Humskom mogao da baci eksploziv, to stoji, srećom da im to nije bio cilj - objašnjava Rakonjac."

Od svih mogucih primena bespilotne tehnologije u momentu kad su sve oci, figurativno, uprte u nebo, a u usima zaista odzvanjaju reci dron i bespilotna letelica, koje sagovornik koristi kao profesionalni alat za snimanje spotova i filmova, covek kaze da se moze koristiti za teoretski neopazen sverc narkotika preko granice.

Vrlo, od sada, policija nece vise obracati paznju na helice kao na igracke. A akcije i izjave ovog tipa sigurno nece doprineti da se bespilotna tehnologija u komercijalne svrhe kod nas koristi sa pozitivnim stavom drzave i sire javnosti, posle svega sto se desavalo u zadnjih nekoliko dana.

banbo:
Doticnog coveka ne poznajem licno, alo ako je ovo on izjavio onda nije normalan. Cast svakome ali ovo sto je napisano je takva budalastina da je to strasno. Naravno da svi pitaju sta letelica moze, da li moze ovo ili ono i ostalo, ali o tome bara ja ne komentarisem ni sa kim. Ko se bavi profesionalno sa ovim poslom, i ko sebe smatra profesionalcem, o ovim stvarima ne treba da prica na taj nacin i da sebe spusta na taj nivo, i da se eksponira na taj nacin, bar po meni. Nadam se da su novinari malo preuvelicali sve, ali ...

gizmo:
Mene su zvali iz Alo i Bulevara B92 da prave pricu i prilog o onome sto se desilo i generalno nasim letelicama, ali sam odbio jer ne zelim da se moje ime na bilo koji nacin povezuje sa tim odvratnim dogadjajem.

djbojan:
Aaaa pa vi onda niste upoznati ko je doticni,  :hehe

jer on je uvek poseban, uvek ima sve najbolje i najjace i najskuplje, mada ume dosta cesto da olivadi letelicu, srecom koliko znam jos nije nikog povredio  :big smile

Svi ti portali kao sto su ALO, TELEGRAF, BLIC, i slicna sranja, vode ne znam kakvi ljudi,

koji opstaju i imaju posecenost jer serviraju idiotske price,

a to sto je gospodin naveo cene, mozda su i oni preuvelicali, mada znam da gospodin voli da treska cifre.

Meni je skoro rekao da je nakupovao mnogo stvari odjednom u radnji  susednoj drzavi (a ja se znam sa vlasnikom)

i kao dobio S900 kao poklon....

Ja kad pricam o poslu, ne bih lupio ovako veliku stvar pa ni u sali,

mislim da text i veza o ovoj tematici u clanku ALO, ne prilici profesionalcu, i ja ne bih pristao na to,

jedini cilj mu je sticanje publiciteta i sopstvena satisfakcija, da je on neko i nesto.

Ali ok, imam poznanstva u ovom poslu, pa cujem sta je istina, mada me preterano i ne zanima.

sova:
Ако сам добро разумео 3000еура станица и 27000еура машина могао је то за много много мање пара да купи у рц Србија!!!
Исправите ме ако грешим :_D :_D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version