RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

F5J & F5J -400

<< < (24/30) > >>

mirce:
Za tri nedelje je nova "tekma" u Madjarskoj.

U subotu 06. juna u Hodmezovasarhely-u biće održana sledeća runda Madjarskog F5J i F5J-400 prvenstva.
Mesto se nalazi u blizini Szegedina, tako da nije daleko za odlazak.

Moja malenkost se prijavila, dok se Subotičani nešto predomišljaju.

Takmičenje traje jedan dan, prijava je do 9 sati, a potom počinje takmičenje.
Ako ima zainteresovanih da se takmiče ili da idu da mi prave društvo, možemo se dogovoriti, pa da idemo zajedno. Možete doći do nas u Sentu dan ranije ili ujutro u subotu.
Ja u ići preko prelaza Đala, jer mi je iz Sente tuda bliže.

U junu ima još jedno takmičenje.
Od 18 - 21 se održava veliki Eurotour u mestu Matko (oko 100 km od prelaza Kelebija - Subotica).

18 i 19 juna (četvrtak i petak) se lete F5J i F5J-400 kategorije, a 20 i 21 juna (subota i nedelja) - F3J klasa.
Ovo će biti ogromno takmičenje i zato toliko i traje.

Eto, vremena ima, pa razmislite...

Pozdrav iz Sente

(pijemo)

mirce:
Tri nedelje od zadnjeg pisanja u ovoj temi su brzo prošle i kao što je bilo najavljeno, danas je bilo takmičenje u Hodmezovasarhely-u (Hodmezovašarhelj - po "srpskom").

Vreme je bio odlično, toplo tridesetak stepeni, ali skoro bez vetra ili na mahove sa tek tek blagim povetarcem.
Iako sam se "sakrio" pod šator mog prijatelja, Madjarskog takmičara, Marka Lasla ipak sam izgoreo k'o indijanac.

Što se tiče samog samog takmičenja, letele su se obe F5J klase.
U velikoj je nastupilo 22 učesnika, a u maloj 12.

Bilo je po pet turnusa u svakoj klasi.
U velikoj F5J kategoriji letelo se u 3 grupe (7+7+8), a u maloj u dve (6 + 6).
Od pet letova računala su se četiri najbolja rezultata...

Od naših takmičara, sem mene niko nije došao.

Nažalost, zbog mnogih peripetija nisam uspeo da završim Pike, tako da sam išao na takmičenje i ovog puta sa Storkom.
Od 22 takmičara, plasirao sam se na 14 mesto, ali sam zadovoljniji ovim rezultetom, nego sa predhodna dva iz Mađarske.

Razlog je veoma jednostavan, od četiri leta koja su se računala, dva su bila 9' 52'', a dva su bila 9' 56''.
Ovo je extra vreme.

Razliku izmedju 14-og i nekog boljeg mesta pravila je opet visina na poletanju (moje su bile od 140 - 200 metara) i naravno preciznost sletanja.
Nadam se da će Pike pomoći da se termika "hvata" sa mnogo manje visine, a za preciznost sletanja mora da se trenira.

Uostalom, evo rezultata pa vidite sami.

Obratite pažnju na razliku izmedju prvog i drugog mesta i izmedju šestog, sedmog i osmog!!!

Marko Laslo se na kraju nije plasirao u fly off, falilo mu je manje od 5 bodova i to na 3830 poena!!!

Sve u svemu, takmičenja su takva da ne sme da se greši.
U predhodnim nastupima imao sam otprilike oko 60% bodova od prvoplasiranog, a ovde se taj procenat "popeo" na 85%.

Da sad ne postavljam rezultate od svakog turnusa, blagi šok je bio kad sam posle prvog leta od 9,52 i sletanja u sedmi metar, bio šesti od sedam takmičara.  :sljus
Imao sam samo 815 bodova (prvi uvek dobija 1000, a ostali procentualno manje)
Slična priča je bila skoro u svakom mom startu.

Kako god, idemo dalje, sledeće takmičenje je za manje od dve nedelje: Matko Eurotour.

Pošto je to "tekma" sa mnogo učesnika, kategorije F5J i F5J-400 će se leteti u četvrtak i petak, a F3J u subotu i nedelju.
Za sada, koliko čujem, u F5J klasi ima prijavljeno oko 50 takmičara...

Toliko za danas, malo sam se umorio, tako da ćete slike videti ubrzo...

Uzdravlje iz Sente

(pijemo)

mirce:
Evo i slika...

Takmičenje se održalo na posedu prvatnog aerodroma, koji se nalazi pre grada Hodmezovasarhely. Inače ta varoš je na oko 20 km od Szegedina, a interesantno mi je napomenuti da su Senta i Hodmezovasarhely gradovi pobratimi. Dok sam se ja "patio" na aerodromu, moj burazer od strica, stric i još desetak tenisera učestvovali su na turniru u istom mestu. Svake godine Senta ili Hodmezovasarhely su organizatori teniskog susreta za goste iz pobratimskog mesta.

Hangar na aerodromu...

Livada je poprilično velika, mi smo za takmičenje koristili samo deo ispred i pored hangara, a taj prostor se potom nastavlja na poletno - sletnu pistu...

mirce:
Pošto je letnje doba, skoro svi takmičari su imali šatore...

Otvaranje...

Domaćini su bili vrlo ljubazni, svi su nasmejani, opušteni, atmosfera je bila sjajna, kao i uvek...

mirce:
Sjajan je bio i roštilj. Krmenadle su ispečene "dok si rek'o keks", verovatno zbog specifičnog načina "loženja"...

Kako god, zamerki nije bilo...

Ručak se nije posebno naplaćivao i ulazio je u cenu kotizacije, šta više, jeli su svi koji su se zatekli na aerodromu...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version