RC MULTIKOPTERI > PITANJA POČETNIKA O MULTIKOPTERIMA
Potrebna pomoc oko ulaska u multikopter hobi
marko.jovanovic:
E sada jedno pravo pitanje.
Pošto vidim da može GPS da se priključi na cc3d
Da li za održavanje visine je potreban barometar ili ne?
I takođe pitanje da li u sastav GPS-a spada i elktronski kopas ili ti mag senzor?
ak:
Proveri koliko je podrzan GPS openpilotom. Zadnji put kad sam gledao to je bilo u nekoj razvojnoj fazi.
marko.jovanovic:
Pa i ja sam gledao istotako nešto zato i pitam
cakra:
Sa CC3d batali sve to...
Istina da na CC3D mozes spojiti gps i sl. ali neces imati nikakve koristi od svega toga...jer cc3d ne podrzava te neke fensi stvari-tipa alt hold, gps hold i sl. jer jednostavno nema dovoljno mesta u kontroleru...:(
Za sve to moras preci na Revo platformu...
Ako bas hoces alt. hold i gps i magnetometar onda -naze32, flip32 i sl. ...sa svim senzorima namontiranim na ploci...sve radi -isprobano.
Ja sam recimo na moj flip32(6DOF) montirao-zalemio barometar ms5611 pa sad imam i alt. hod a vrlo lako se montira i gps sa ext. magnetometrom...pa imas kompletan sistem sa svim dodatnim glupostima :)...
Istina, ne znam samo cemu toliko ushicenje sa naze32 i slicnim kontrolerima...pa multiwii je sa arduino kontrolerima sa at328 i sl. godinama leteo vrlo slicno kao ovi 32bitni?
Cinjenica je da ja ni ovaj flip32 nisam kadar da letim kao neki freakovi sto postavljaju snimke na youtube (pijanoo)...
(<--)
marko.jovanovic:
Odmah da ti rešim zabludu FLIP32=NAZE32 tako da nema apsolutno nikakve hardverske razlike osim imena i boje ploče.
FLIP32+ = NAZE32 full oba kontrolera imaju barometar i magnetometar dok ovi gornji nemaju pa si morao da lemiš.
A razlika je u ceni to stoji! Mada za nekoga ko ne ume da lemi i cima se 32+ i naze32 full su sasvim korektni sa cenama.
A što se tiče cc3d i to je ok kotroler za fpv racing ja lično nisam primetio ni jednu razliku u odnosu na recimo naze32.
I jedan i drugi se jako korektno ponašaju i rade gotovo identično. Ali eto u našim glavama postoji uvek ono nešto....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version