RC MULTIKOPTERI > PITANJA POČETNIKA O MULTIKOPTERIMA

Potrebna pomoc oko ulaska u multikopter hobi

<< < (4/26) > >>

cakra:
I dalje tvrdim da al kvadratna cev 10x10 ili 14x14mm  u 99% slucaja radi posao samo tako.
Materijal je jeftin ima ga (skoro) svuda ...ne lomi se -samo se krivi  ...montirati motor na kvadratnu cev je vrlo jednostavno...
dodas centerplate od vitroplasta i gotov ram!

Ako ces bas da kupujes...onaj tarot ironman u quad varijanti je sasvim ok...hexa okto i ostale varijente takodje su ok ali to vise nije ni jeftino :).
Nemam pojma sta sve sad ima...nisam nesto gledao u poslednje vreme sta se nudi od ramova :)...meni je onaj xaircraft 650 pro  nesto sto bih kupio, ali je bezobrazno skup (oko 240 eur) ali i kvalitetan.
Za tih 240 euro cu pre uzeti  4komada tmotor3110 i esc-ove , sklepati jedan al ram i pravac livada :)...
 (<--)

igorpl:
Karbon utiče na signal to da vam bude jasno naročito ako ti se svidi FPV p apočenš da letiš kroz prostor koji inače ima prepreke koje slabe signal pa ti još i karbon fali da pravi još goru situaciju. Dečko ne zamlaćuj se više sa tim stvarima. Ili kupi gotov mini quad pa vežbaj ili skarabudži bilo šta. žUzmi malo šperloče, koju letvicu i par šarafa, obavezno plastične vezice i sklopi kopter sam. I onako ćeš ga porvnatis a livadom već prvi let pošto očigledno nisi leteo.
Uzmi prvo simulator i peglaj dok te prsti ne zabole.
Pogledaj sajt flightest.com i tamo vidi kako ljudi i od čega prave koptere

Saka:

--- Quote from: igorpl on November 24, 2014, 07:57:52 AM ---Karbon utiče na signal to da vam bude jasno naročito ako ti se svidi FPV p apočenš da letiš kroz prostor koji inače ima prepreke koje slabe signal pa ti još i karbon fali da pravi još goru situaciju. Dečko ne zamlaćuj se više sa tim stvarima. Ili kupi gotov mini quad pa vežbaj ili skarabudži bilo šta. žUzmi malo šperloče, koju letvicu i par šarafa, obavezno plastične vezice i sklopi kopter sam. I onako ćeš ga porvnatis a livadom već prvi let pošto očigledno nisi leteo.
Uzmi prvo simulator i peglaj dok te prsti ne zabole.
Pogledaj sajt flightest.com i tamo vidi kako ljudi i od čega prave koptere

--- End quote ---
Čitam stalno tvoje komentare i ne verujem svaki put sta pišeš, bez uvrede ali ne mora da znaci da ce da pada i kao sto vidim nisi ni ti davno usao u ovaj hobi ili se varam?
Cakra ti je dao najbolju ideju i nje se drzi vjeruj mi, covek sta god da ti kaze ,kaze ti iz velikog iskustva, ja sam dao za ram 50 $ i prepravljao ga bzv, te pare je bolje uloziti u bolje motore i esc.
Pozdrav i samo napred

igorpl:
Bato ja se ovim hobijem bavim još od 90-tih a sada imam 34 godine, svojevremeno sam kao klinac se bavio aero i raktenim modelarstvom, takmičio se i nakrkao pun ormar medalja i diploma počevši od dmaćih pa do međunarodnih takmičenja) leteo sam jedno vreme i modele koji današnji klinci nemaju ni predstavu da su postojali ( model koji leti u krug i upravlja se sa dve sajle i meri brzina gde se gorivo pravilo od etra i ricinusovog ulja dok se danas koristi metan), pravio rakete, raketoplane, rc raktoplane, jedrilice raznih kategorija, klizače, sobne modele od mikrofilma i balze (90% ljudi na ovom forumu nem ni pojma šta je mikrofilm).....  Koristili materijale koje pola ljudi danas nemaju pojma šta su, pravili lepkove od celuloidnog filma i acetona, ili ping pong loptica jer u to vreme sve je bilo skupo i teško dostupno. U to vreme nisi baš mogao da dođeš lako ni do obične drvene letvice a kamoli do karbona, fiberglasa, dvokomponentnog lepila i sličnih stvari....Nisam baš zatupljen na ovom forum to je tačno jer sam se tek sada prijavio a i usledila je pauza pa sam malo ispao iz svega toga jedno vreme. Ovim hobijem se bavim ne takmičenja radi nego za moju dušu i njamanje mi odgovaraju kojekakvi skupovi rc modelara i prose--ravanja razna čiji je veći i čiji je bolji (gledao sam razne klipove ljudi po ovom forumu gde su pune garaže modela od po 500-1000 eura i pitam se čemu to?. Imam dovoljno novca da kupim šta poželim ali mi je uvek draži onaj model koji ja sklepam od karton pene, izoflora, balze, špera od kupovine već gotovog jer osećaj i lepota da nešto što si ti lično napravio leti je nemerljiv. Naravno pošto volim WWII avione FW190 je uvek spremna za neku nostalgiju ali pre se leti sa ručno pravljenim... 
A to da će da ga poravna sa livadom samo gledaj i posmatraj.
Niko ko je na ovaj način počeo da se bavi sa ovi hobijem nije vratio kući čitav model prvi let pa čak i onaj 10-ti.
Najednostavnije rešenje je i najbolje. Dečko je očigledno skoro se zainteresovao za ovaj hobi ali je kao i ja nestrpljiv i odmah bi sve da kupi i odmah da leti. Za takve ljude (bez uvrede koji uglavnom uče na svojim greškama kao što sam i ja radio jer ne zato što nisam slušao druge nego što sam vrlo često brzoplet) je najbolje da skarabudže za što jeftinije novce neki kopter samo da leti ne bi li naučili osnove letenja jer leteti helikopter, voziti auto, voziti brod, leteti mali kućni kineski kopter od 12 eura po sobi i leteti skpu kopter (quad, xehsa, tri....okta....) nemaju apsoltuno veze jedno sa drugim.
Ovakvim razmišljanjem livada je sigurno njegova. Zato aluminijum, drvo, šper, pleksiglas, bušilicu, testericu, vezice, lepak, jeftinu elektroniku u ruke pa napred. veruj mi manje boli nego da odvališ BLADE varijantu o livadu a dao si 400 eura ili slične stvari. Imaj samo na umu da je baterija najčešći deo koji posle elisa menjaš na olupinama jer kada je jednom dobro nagnječiš ode ponovo 20-30-50 eura iz džepića....

Saka:
Kao da sam znao da ces tako da reagujes  ()-()
Nemas zasto da se ljutis ne sumnjam u tvoje znanje i kvalitete ,ja kao početnik se ne volim mesati jer sam takodje  jos zelen u ovom hobiju ,ali danas uz tehniku i svega sto postoji ne mora da znaci da ce padati stalno pogotovo quad .
Samo je pitanje njegovog strpljenja i slusanja i naravno vezbe ,a to sam ti prigovorio je zato sto si se raspitivao za TX9 i svi su ti ga hvalili ti si nasao povoljno dx6 ili dx8 ne mogu da se setim, pa sad pljujes TX9 a za te pare ne moze da kupi bolju stanicu koja ce mu dati mogucnosti i ucenja da je miran 2 godine .
Momak je verovatno ko i svi u ovoj zemlji tanak sa parama za ovaj hobi i ima odredjen budzet pa nema prostora da kupuje bzv i da isprobava a kasnije da se razmislja kome ce to da proda za duplo jeftinije i oce da odmah napravi to kako valja .
Pozdrav i samo opusteno ovo je samo hobi i tu smo svi da pomognemo  (pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version