RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Novi Dji Inspire 1 --- videooo----
banbo:
Kako god, sto kaze cakra, ljudi iz DJI su ponovo pomerili granice i napravili mocnu letelicu u malom pakovanju. Ovo nije profi sprava za snimanje, vec naslednik Fantoma, napredna akcion zujalica sa dosta novih mogucnosti i sigurnosnih sistema. Cena je OK za normalan standard (kupis na 12 rata po 250 evrica i ne osetis), drugo smo mi i nas standard. Ako ce mo da gledamo kolko sta kosta sam light bridge i gopro 4 kostaju oko 1800 eura, h33d 300eur i nema mogucnost horizontalne kontrole, za kusur moze da se kupi i Fantom, i rad i to nije tako lepo spakovano i nema ostalih naprednih resenja, i kontrole kamere, itd, itd...
Kako god ovo je extra sprava, koju bih voleo da imam :big smile a i svako ko se ozbiljno bavi snimanjem bi mogao da razmisli da ovo kupi kao bekap ;namig
A evo i dva zanimljiva klipa
tibeteagle:
--- Quote ---Da li je to dugme na sredini predajnika za iz- i uključivanje, a baš ispod ruke? Šta ako se to dugme u letu pritisne?
--- End quote ---
Izgleda da to dugme nije On/Off tipa koja prekida napajanje, već WakeUp/Sleep tipa, kao na pametnim mobilnima i računarima. Verovatno da to znači da se neće desiti ništa ako se pritisne u režimu leta, jer program dozvoljava hibernaciju samo kada je prizemljen i motori stoje. Ovo će polako postati standard na daljincima, pogotovo zato, jer su programi sve složeniji i telemetrijski u njima, a oni se ne smeju prekinuti od jednom.
Mehanizam za podizanje krakova je stvarno interesantno rešenje, ali se moglo rešiti i jednostavnije uz podizanje nogica, kao na već nekim tipovima. Ako nešto ima komplikovanije rešenje, veća je verovatnoća da će se i pokvatiri, da ne spominjem Merfija.
Šta na njemu valja ili ne, ispriča će onaj ko ga bude imao. ;namig
djbojan:
Haha, jeb'te kakvo njesra :D
Pa gore nego hero 3 bez plusa
Vec sam napisao, porez na budale :D Pa samo nek mi neko kaze kako tako mali senzor moze da napravi dovoljno kvalitetnu sliku 4K rezolucije ?
To se zove reklama :D
Ista prica kao i Vision, losa kamera, jeste to sve lepo ali daleko od necega realnog, jednom reci igracka za veliku decu,
nije mi jasno zasto izmisljaju toplu vodu kad je skoro izasla Hero 4 :big smile
djbojan:
Ovo se zove 4K , iako je lumix gh4 opet mali mirrorless aparat, sa 3/4 senzorom
treba kao prvo i dobra masina koja ce da pusti 4K video bez problema, a kamoli obradu istog.
Igracka igracka igracka :big smile
shone:
Potpuno si u prevu GH4 jeste igracka
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version