RC MULTIKOPTERI > OPREMA ZA MULTIKOPTERE
Novi gps prijemnici sa ublox m8
cakra:
Neki dan sam imao prilike da se malo igram sa MK GPS V3 gps modulom...
Gps modul koristi nove ublox m8 gps prijemnike koji simultano ili ti paraleno imaju mogcnost da pored opstepoznatog Americkog gps sistema koriste i Ruski glonass i Kineski beidou...a mislim da moze i galileo?
Neko bi se pitao cemu sve to?...A odgovor bi bio...auh! Covece u radionici sam imao 16 satelita lockovano...pa iz toga mogu da zamislim taj 3d fix multikoptera!
Znaci, gospodo...bacite svoje ublox 6 gps prijemnike i svi brzo na ublox8m :)
Korisnici APM-a, multiwii-ja , megapitareng i ostalih opensource projekata bez vecih poteskoca mogu da koriste novi ublox...a ostali koji se drze komercijalnih resenja ostaje da cekaju...samo ne znam sta :)
Na drotek.fr se moze i poruciti gps modul vec spreman za APM...cena nije nesto veca u odnosu na postojece ublox 6 i 7 module...
U svakom slucaju prijatna novost...barem za mene!?
Ima li neko neka dodatna iskustva sa novim ublox-om ...pa da ih podeli sa nama :)
(<--)
banbo:
Hvala na infou, ja se vec napenalih da uzmem jos jedan APM set, sad moram poganjati sa 8com :big smile
Saka:
Cakra sad bas gledam na ubloxovom sajtu te module jer me moj neo 6 nervira :-),pise tamo da je izasao 14. Nov i da kosta samo modul 70$ , ovde komplet dodje 50$ pa mi nije to jasno inace bas pise da je namenjena za unutrasnje prostore tj da za satelite nema da brines :-)
cakra:
?...nema pojma oko tih cena, samo znam da kad krene proizvodnja-cene padaju :)
Pa taj Mk gps kosta oko 100eur...resenje za mikrokopter...mada ne vidim sto to ne bi radilo i negde drugde...ali kao sto rekoh na drotek.fr
a i na mislim goodlockbuy ga vec ima za kupiti...
Nosio sam se mislju da uzmem jedan pixhawk i taj ublox m8 gps -cisto da se malo experimentise...ali ipak mi je prece da uzmem neki fpv monitor i tx -jer to nemam:)...a ja dok ne skupim pare za to ima da prodje uhuhuj...:(, osim ako negde na ustinem koji evro na brzaka :)...mada...
Zima nam je na pragu, manje ce se leteti...pa rekoh da malo prosirujem svoje vidike u toploj radionici :)...
(<--)
djbojan:
Ne znam zasto, ali slabo je zaziveo taj Pixhawk, a po specifikaciji same elektronike (procesor i backup procesor ) i samog rada dosadasnjeg apm-a, ovaj treba da je super, i ja sa hteo da ga uzmem, samo ne znam ni ovi DJI wkm i naze i A2 sto imam kad cu sve zavrsiti, a sve vise i vise se gomila posla, sklapanja, letenja....
A sto se tice MK, steta jedina sto ga nisu upakovali pa da lici na nesto :D sorry ako je malo offtopic ()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version