RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Gde ja zivim...
Joja:
Igore, sve si u pravu, jedino sto si preskocio je da napises da idemo 2 nedelje godisnje na skijanje I 4nedelje na more I 6 meseci na klizanje.
Pozdrav
nedbojsa:
--- Quote from: igorpl on December 18, 2014, 08:36:36 PM ---DA li iko od vas ko spominje udarce letelica i koercijalnih aviona ima malo zdrave logike. Komercijalni avioni da su napravljeni da padnu pri udarcu u saki predmet do 10KG težine u letu padali bi kao komarci i bili bezbedni kao giljotina sa trulim konopcem.
Udarac bilo kojeg putničkog aviona o multirotor, rc avion, rc babu, rc žabu koja leti, rc piramidu koja levitira izaziva samo odbijanje istih RC naprava od komercijalog aviona i ništa više. U protivnom bi obarali avione talibani po svetu za manje od 500 dolara, i bez po muke.
--- End quote ---
Vrlo često padaju avioni usled sudara sa pticama pa i veliki komercijalni. Zbog toga većina aerodroma ima različite metode eliminacije ptica iz zona aerodroma, od sokolara, do lovaca... I kada govorimo o pticama većina njih ne prelazi kilogram... Letelice nisu automobili, tenkovi... Potpuno su drugačije konstruisani i nije isto kada naleti auto na pticu sa 100km/h i avion sa 300km/h ili više.
Vaci:
Ja se secam kao klinac emisije "Posle 2000". Te leteca kola, te toster/usisivaci, niko nece morati nista da radi, trte-mrte... prodje 10 godina, dodje 2000, nista... sranje vece nego ranije, zivi se losije, kola i dalje razdrndana... Dodje evo i 2015, i dalje sranja, kola losa, putevi jos gori, ljudi se pretvaraju u robote, dece nigde ni za lek, umire se od raka, skole se gase... A neki jos sanjaju o tehnoloskoj buducnosti, upravljanju letelice mislima, seksu preko digitalizovanih mozdanih talasa... ko bre zna sta ce biti za 50 godina, mozda izbije svetski rat i eto nas opet u kamenom dobu. Izvinite na izrazavanju, samo sam razocaran sto stvari u zivotu ne idu bas kao sto nalaze propaganda sa TV-a.
igorpl:
Navedi mi bar 3 konkretna primera da je ptica srušila avion u zadnjih 5 godina i poverovaću ti
zajko:
--- Quote from: Vaci on December 18, 2014, 09:43:20 PM ---Ja se secam kao klinac emisije "Posle 2000". Te leteca kola, te toster/usisivaci, niko nece morati nista da radi, trte-mrte... prodje 10 godina, dodje 2000, nista... sranje vece nego ranije, zivi se losije, kola i dalje razdrndana... Dodje evo i 2015, i dalje sranja, kola losa, putevi jos gori, ljudi se pretvaraju u robote, dece nigde ni za lek, umire se od raka, skole se gase... A neki jos sanjaju o tehnoloskoj buducnosti, upravljanju letelice mislima, seksu preko digitalizovanih mozdanih talasa... ko bre zna sta ce biti za 50 godina, mozda izbije svetski rat i eto nas opet u kamenom dobu. Izvinite na izrazavanju, samo sam razocaran sto stvari u zivotu ne idu bas kao sto nalaze propaganda sa TV-a.
--- End quote ---
E.. vala .. nek sim im reko !!!!
PS… treci svetski rat je poceo… doduse za sad ekonomski… po raznim teorijama, spremaju se i carke, da dodje i do pravog vojnog sukoba, normalno nece veliki, nego ovi malo poltroni, bice … kazu cak i lokalnog nuklearnog, ali glavni ce se voditi bioloskim oruzijem (nasli ameri kod Sadama :_D)… poenta nisu toliko goriva koliko hrana, voda i previse ljudstva na planeti, zamisljeno je da se redukuje cak do 50%, a i ovaj jedan veliki brat je u dugovima do guse, kad zaratimo, anulira se…
Ako Vam je dosadno malo na www.google.com ….
Posto, nemozemo da uticemo na ta dogadjanja, a te kikako na ova nasa domaca… ajmo na RC…
Da vidimo ko je sta kupio, ko sta sprema da leti/trci/pliva.. sta se pravi/sprema.. sta ima spremno za lupanje… bolje da se sve to olupa nego da propadne ispravno !?
da Vam pustim opet jednu pesmicu.. vesela je i +++++.. i ima jedna strasna riba, crnka, pojavljuje se 3 x po 3 sec u spotu.. samo zivi u NYC, a nasa !
Check this out na 0:40 1:00 2:45
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version