RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Spaljen FPV TX - POMOĆ
igorpl:
Kada si tako stručan popravi čoveku i uzmi novac! ili to uradi za dž.
A još bolje pomozi mu kako da reši problem osim što ti je glavna namena pojavljivanja na ovoj temi da se hvališ STRUČNOŠĆU i MOĆIMA i omalovažavaš druge koji su samo dali savet jer očigledno opcija je ili probaj ili baci u kantu!.
Neka skine termobužir i neka ti slika ceo uređaj (pošto već ima dovoljno dobar aparat na kojem sam uspeo sa slike da pročitam oznaku i vidim koja je SMD komponenta u pitanju očigledno je da će se videti sve komp+onente sa brojevima). VEć znaš koji je i čemu mu je namena pa skini u LETU šta ti treba i nađi mu namenu tog izgorelog dela. Zato sam i rekao da to prvo uradi da proveri da li je možda još nešto gorelo.
Ako nije i neće da radi posle zamene izgorelog dela onda je neko kolo opalilo i može slobodno da ga baci u đubre.
miša2002:
Nažalost, čovek je poslušao tvoje savete. Verovatno je mislio da dolaze od nekog ko stvarno nešto zna !?
--- Quote from: miša2002 on December 22, 2014, 11:05:14 PM ---Posle ovakvih saveta, mislim da će ti, jedino, preostati da nabaviš drugu pločicu !
Oznaka "SS14", na elementu pored, nema blage veze sa spaljenim elementom, niti su istog tipa, vrste, vrednosti ili već.
SS14 je šotki dioda i izdržava do 30A i nije nikakvo čudo što je sve pre ili posle nje /?/ "spaljeno" !
Spaljeni element je, najverovatnije, neka prigušnica /?/.
Pošto neznam o kojoj je konstrukciji tj pločici reč, ne mogu da tvrdim niti da savetujem šta da uradiš, osim što mogu da ti savetujem da ne čačkaš ništa i ne slušaš kojekakve savete, već da stvar prepustiš nekom ko se profesionalno bavi tim stvarima i zna šta radi, ako se tu uopšte više može išta uraditi.
Sve ostalo je čista sreća, da ne kažem nešto teže, pa da se ljute i 2a (___)
Davati proizvoljne savete iz "klepeti-klep" prakse ili već, je vrlo neozbiljno i neodgovorno.
--- End quote ---
igorpl:
A ti si vidim upljuvao se od saveta i konkretnih rešenja.
Došao si ovde samo da etiketiraš i prozivaš i hvališ STRUČNOŠĆU, INTELIGENCIJOM, ZNANJEM.....
Ni jedno konkretno rešenje nisi ponudio nego odmah ožeži po drugima.
Da si bar rekao stan,i skini termo bužir, slikaj mi deo i javiću ti šta je koja komponenta.....
Ili tipa pošalji mi deo poštom pa ću videti šta mogu da ti odradim, to će te koštati toliko i toliko ili ću te posavetovati, dati neki tutorijal kako da sam to uradiš ili ću ti pomoći i uraditi džabe.....
I otkud ti pa možeš da znaš da je komponeenta u opšte mogla da se popravi i da sam ja sa mojim saevtima bilo šta loše uradio.
Ko zna šta je još spaljeno i kako je i koliko....
Bolje da si STRUČNJAKU pomogao čoveku.
U ostalom varijanta je ili probaj ili baci u đubre.
Hvalitit se STRUČNOŠĆU I INTELIGENCIJOM je odlika NEINTELIGENTNIH I NESTRUČNIH LJUDI.
HVALE TE DRUGI I TVOJA DELA A NIKAKO SAM SEBE!!!!
Romeo:
Do sada nisam ništa pokušavao čekao sam još odgovora. Inače nije meni ovo toliko bitno koliko mi je važno da proverim ostalu opremu, ovaj tx je 15ak evra i samo bih se ovako poigrao sa njim, a svakako da ako je samo ova jedna komponenta da ga i popravim.
Molim vas bez prepucavanja
rolex:
Deo koji je spaljen je ili osigurač ili prigušnica. Ako je samo on otišao, moralo bi da radi bilo kako ako se umesto njega stavi kratkospojnik.
Da li si testirao sve diode?
Ako jesi i sve su ok, bojim se da ćeš stvarno morati potražiti pomoć nekog iskusnijeg. Sledeći korak bi bio ispitivanje ulaza i izlaza na cx4060 koji je stabilizator napona
http://universe-micro.com/upload/7214475174522.pdf
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version