RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Spaljen FPV TX - POMOĆ

<< < (2/4) > >>

igorpl:
Pošto je dioda crkal tu imaš potpuno prekinuto kolo jer da je kondenzator a nije to bi i dalje sljakalo jer se oni uvek vezuju paralelno.
Dioda ide redno u odnosu na protok struje.
Što znači da kratko spajanje može da pomogne
Prvo skini taj termobužir (iscei ga) da vidiš jel još nešto gorelo.
Drugo skini tu izgoretinu i očiti dobro sa alkoholom.
TReće proveri vod na ploči koji ide paralelno sa njima ako ga ima u blizini da se nije i on spržio i prekinuo.
Ćetvrto uzmi lemilicu u ruke
Peto očisti polako šmirglom na vodovima krajeve koji su izgoreli i nanesi na njig kalaj.
Šesto prespoji vodove kako cu bili nekom žicom (osim onoga na kojem je bila ta dioda.
Sedmo nabavi diodu ili pokušaj.
Osmo ako ne nabaviš kratko spoji i 99% šanse ima da proradi.

Romeo:
Uradio, i ništa!
Probao sam samo da spojim taj deo gde je spaljena komponenta, zatim preskočio i sledeću da bi na kraju spojio direkt - na onaj deo gde ide sledeća komponenta (video sam da su neko to radili) i ništa!
sutra ću proveriti da li iz zenmuse hub-a izlazi ispran signal, kad ga povežem direkt na monitor, samo da sredim kabl

miša2002:
Posle ovakvih saveta, mislim da će ti, jedino, preostati da nabaviš drugu pločicu !
Oznaka "SS14", na elementu pored, nema blage veze sa spaljenim elementom, niti su istog tipa, vrste, vrednosti ili već.
SS14 je šotki dioda i izdržava do 30A i nije nikakvo čudo što je sve pre ili posle nje /?/ "spaljeno" !
Spaljeni element je, najverovatnije, neka prigušnica /?/.
Pošto neznam o kojoj je konstrukciji tj pločici reč, ne mogu da tvrdim niti da savetujem šta da uradiš, osim što mogu da ti savetujem da ne čačkaš ništa i ne slušaš kojekakve savete, već da stvar prepustiš nekom ko se profesionalno bavi tim stvarima i zna šta radi, ako se tu uopšte više može išta uraditi.
Sve ostalo je čista sreća, da ne kažem nešto teže, pa da se ljute i  2a (___)
Davati proizvoljne savete iz "klepeti-klep" prakse ili već, je vrlo neozbiljno i neodgovorno.

igorpl:
Saveti su skroz dobronamerni i u njegovom slučaju jedino moguće rešenje. Probaš pa ako radi onda radi.
Sve te komponente se prave u Kini i vrlo su specifične a šeme za tako nešto teško da možete nać na netu.
Ako uspete možete biti presrećni.
VRlo često Kinezi i ne stavljaju adekvatne oznake na komponente pa ih je teško nalaziti u katalozima ili njihove ekvivalentne zamene.
Što se tiče pomoći stručnog lica odnesi to bilo kome ko radi sa popravkomelektronike i smejače ti se do suza.
Samo će ti reći idi i kupi drugo.
posebno što određei ljudi za taj posao nema šanse da uzmu neki novac, drugo što će oči izbeleti ne bi li našli šemu ako u opšte nađu,a treće jer im ne pada na pamet da se bakću glupostima.
Moj je samo savet bio da proba šta može. Ovako ako ne radi ne preostaje mu ništa nego da bar proba a ako ništa onda  :pop:

miša2002:
@igorpl

Niko nije rekao da su ti saveti dobronamerni ili zlonamerni, već pogrešni ! ") Da ne upotrebim neku težu reč...
Svedi svoje savete na :
" Ja bih to uradio tako i tako" ili "Ja sam to uradio tako i tako".
Naravno uz komentar da nisi stručan za to i da tvoji saveti nisu preporuka...
Znaš kako naš narod kaže: "I ćorava koka nabode po neko zrno!".

Ovo shvati kao prijateljski savet, jer me tvoje majstorstvo malo vređa po inteligenciji, a i još par stručnih kolega sa ovog foruma, pa i šire  :jaki:
...............
Ako znaš princip rada i šta je, šema ti i nije potrebna jer je "skineš u letu", dok pregledaš uređaj poznate namene i funkcije-a, a to, što će mu se smejati u nekom servisu je zato što nemaju pojma i zato ne mogu da uzmu pare, osim da izgube neko vreme i što je još gore, načisto sj..u uređaj, pa onda moraš, prvo da popraviš ono što su sj--, ako je uopšte moguće, pri tome im je glavni izgovor da nemaju delove za to, itd, itd,..
Iz tih i takvih razloga, nisam mu rekao da nosi u neki servis,..  (work)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version