RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Ekip 2.deo
miša2002:
Možda mi je promaklo, ali mi se čini, da nigde nije navedena osnovna koncepcija ovog projekta, kao ni postavljeni uslovi, u vidu, unapred definisanog oblika, pogona, principa,..
Da li negde postoji neki "Ekip" projekat ili ne, kao i da li je ovo ili ono već viđeno ili potseča-liči, na nešto na internetu, yutube-tu ili već šta ti ja znam gde, ne znači i ne govori nam-mi ništa o konkretnom zadatku poduhvata, da ne kažem, projekta...
Šta se tražilo i šta se očekivalo od strane naručioca?
U međuvremenu je, donekle, razjašnjena situacija, uglavnom finansijske prirode i tu je kraj !?
Mogu samo da zaključim da ste imali naručioca-finansijera, kakav se samo poželeti može, ali mi i dalje neznamo šta je on hteo, želeo, da dobije za to!?
Da li je ova "skalamerija" po želji poručioca ili lična koncepcija, na osnovu njegovih ideja, nisam baš uspeo da shvatim?
Ako ništa drugo, bar se nešto uspelo, a to je da ova koncepcija nije rešenje problema!
Pogrešan pristup problematici...
....
Kad bi, onom famoznom "Steltu", isključili kompjuter-e, nebi ni poleteo, a ako bi se to desilo u letu - pao bi ko kamen!
zajko:
@misa2002
Sto se mene tice, a mislim da tako i treba da ostane… nema potrebe da ovde na forumu pricamo o takvim stvarima, bilo i proslo, neuspesno se zavrsilo i to je OK, negde…. To je bio samo jedan POSAO, placen i ugovoren/dogovoren poslovni zadatak… A ko zeli, moze kako hoce, sto i vidimo, ali je A-moralno !
Kao takav za mene bi bio uspesan, da je bio odradjen kako je dogovoreno, probano izprobavano, pravljeni probni modeli, koji bi bili lupani i doradjivani, do zadatog roka, te da smo na kraju rekli, imali smo X pokusaja, koliko smo znali i mogli, bili sposobni.. dalje od ovoga mi nemozemo i neznamo… The End
Sa druge strane ko zeli da bude Proka pronalazac, nikomu ne brani, neka smisli sta god pozeli i neka se o svom trosku, vremenu itd… bavi svojom idejom i unapredjuje civilizaciju ovozemaljsku …
Ja sam trgovac u pokusaju, o svom trosku i sporadicni R/C korisnik, koliko mogu i zelim, naglasavam, o svom trosku i u svojim mogucnostima.
Trzistu, pa i ovde na forumu, ponudim to sto imam i mogu, pod uslovima koje mogu i imam, pa ko voli i kome se dopada klike "PORUCI" ili pozove telefonom, a ko ne snadbeva se tamo gde mu vise odgovara i gde mu se isplati i gde zeli, svako je vlasnik svoga novca i moze da ga upotrebi kako zeli… Normalno/Naravno ;namig
Coka Vam je izneo nesto na cemu je bio angazovan, pa ako imate sta da dodate/oduzmete po pitanju izrade/dorade same letelice Vi izvolite, a sve drugo mislim da nije tema za ovaj forum, jer nema veze za modelarstvom, cak i ceo ovaj projekat nema veze sa modelarstvom, zadatak je bio da se izradi maketa i proba da poleti
Uzivajte u Novogodisnjim praznicima, prase i neko ladno pivo, manite se propale price ()-()
coka:
O.k, idemo dalje.
Dakle, u 2015. Nastavlja se testiranje ovog projekta.
Problemi razni postoje koji ce morati da se rese pre nego sto se uspe u zelji letenja ovog modela.
Sve sugestije su dobro dosle jer vise ociju, vise ideja, mozda su pojedina resenja bas iza sledecih vrata koja treba otvoriti.
Preostali clanovi, Trisa i moja malenkost, odavno vise nismo objektivni jer smo suvise dugo u sredini problema i desavanja.
Da probamo da se nadalje drzimo tehnike.
Ekipa je ta sto je ostala, probano je to sto je probano, da ostavimo na stranu investitore, zelje....
Tema je leteci trup i opstrujavanje debelog aerotela.
Jos niko nije postavio pitanje odredjivamja polozaja tezista, zasto je uvodjenje strelastog krila dovelo do potpuno neefikasnih komandi elerona, zasto je kada je smanjena relativna debljina trupa, cela letelica postala drasticno osetljivija na prevlacenje...itd, itd.
O tome bi bilo stvarno interesantno povesti raspravu.
Ljudi su ili deo problema ili deo njegovog resenja.
Mi tragamo za resenjem.
Molim da pre diskusije ipak prvo procitate tekst , a da sadasnja koncepcija ne funkcionise, znamo i sami.
Zasto, imamo ideja, ali ne znamo.
U svakom slucaju, hvala svima na postovima i
srecna Nova Godina.
sova:
Tema kao tema je jako lepa da se vidi sta se radi! A dal moze da se postavi taj snimak sa yuotuba na osnovu kojeg je ceo projekat pocet da se radi??? Cisto da vidimo sta je narucilac radova zeleo da dobije a Coka i njegov tim pokusali da naprave??
misha:
Mislim da je pogresno odbacivati neke ideje, a kao razlog za to koristiti samo nase neznanje.
To sto mi ne znamo da se nesto moze napraviti, ne znaci da je nemoguce.
Pa koliko se samo u danasnje vreme menja naucnih cinjenica i shvatanja!
Dobijamo nove planete za koje do pre neku godinu nismo znali.
Mnogo Njutnovih, Ajnstajnovih zakonitosti ce za neku godinu prestati da vaze... Zastarevaju.
Trenutni stav je da DNK kod sadrzi samo 3% "pametnih" informacija a da su sve ostale informacije
prazna mateija ili djubre, a to samo zbog toga sto su danasnji naucnici uspeli toliko da desifruju.
Za neku godinu ce sigurno biti drugacije.
Na kraju krajeva, to i jeste svrha nauke, a i bavljenja nekim hobijem. IZAZOV.
Zelim Vam srecnu i izazovnu Novu godinu i Bozic.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version