RC MODELI HELIKOPTERA > ELEKTRO HELIKOPTERI

Walkera Creata 400

(1/5) > >>

firebird:
 Dobio sam poodavno ovaj heli u jednoj kompenzaciji, pa resio da ga sredim i dodam u hangar. Ne planiram da ulazem neke extra pare u njega, ako moze da se sredi sa ovim sto ima moze, ako ne nikom nista, nek stoji na polici da ga gledam...Nisam neki poznavalac helikoptera, rekao bih da spada u klasu 400 , vidim da je dosta stvari od aluminijuma. Primetio sam da nema klasicnu cikliku sa tri servoa 120 stepeni vec jedan servo radi kao aileron, jedan kao elevator a jedan poseban kao pitch. Evo i neka slika

firebird:
 Ne znam da li je vrljao po livadi , vidim da su glavne elise na krajevima izgrebane , flybar sipkica iskrivljena i aluminijumski drzac te sipkice koji prolazi kroz glavu isto iskrivljen. Krenuo sam polako da rasturam deo po deo i utvrdim sta je zdravo a sta osteceno.   

Posto rekoh da nisam helikopteras nemam ni klesta za linkove pa sam nesto improvizovao od jednih starih koje sam nasao u alatu......posluzice......

Nikad do sad nisam imao i podesavao Gyro, ako se ne snadjem vi pomagajte   (:sos:)

E ovaj deo za podrzavanje repa ipak cu morati da kupim, ako imam srece da odgovara od HK450.

sova:
Cev od repa je tanja od hk450 mislim da je kao na king3 helikopteru,taj gyro nemoj ni pokusavati da stelujes jer je katastrofa,pich
jeste taj servo ispod helikoptera.Malo je tezi za podesavanje al da se namestiti!

firebird:
Sovo, sad sam izmerio, cev od repa je 12mm debljine. Ok ako ne može od 450. Imam i opciju da to skiciram pa da probam na glodalici da napravim od aluminijuma. Problem mi je samo da u tom napravljenom urežem ovaj sitan navoj za šrafčiće što drže šipkice jer nemam manje ureznice od M3... mmmm

Ok za ovaj gyro ako ne može, imam jedan nov Assan GA250 , a tek sa njim ima da se bundručim, sve se podešava preko stanice  (:sok:).....o tom po tom...prvo da sve sredim mehanički da ne trese.......

sova:
Sto se tice toga dela i mozes da ga napravis od aluminijuma to je onda super a mislim da je aluminijum toliko mekan da mozes sraf (mali holsraf) da zasrafis i on ce sam da napravi navoj!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version