RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Pilatus Porter pc 6

<< < (8/10) > >>

Sava:
Ako već planirate da ga farbate radi skala izgleda najmanje će težine dobiti ako radite sa Oratex folijom koja ima strukturu kao svila, a radi se peglom kao Oracover. Bele je boje i veoma lako se farba. Težina je neznatno veća nego klasično presvlačenje Oracoverom. Klasično farbanje sa sve gitovima će ga nepotrebno otežati.
Težak model ja lepa maketa. Lagan model je dobar avion. Jeste to velik model i može da bude malo teži, ali pitanje je koliko teži. Povećana težina pravi mnogo problema, od poletanja pa sve do sletanja.  Dugo sam u ovom poslu i još nisam napravio model dovoljno lagan da bih bio zadovoljan, uvek mislim moglo još lakše.
Ovo su moja viđenja i nisu nikakve kritike, naprotiv, veoma lepo je odrađeno.
Pozdrav iz SM    :)aplauz

dejan_ts:
radovi su poceli koliko mogu da vidim i veoma mi se svidja sto si poceo od nule ,shto je jako interesantno i za tebe i za nas posmatrace

kao shto rece cika Sava tezi da napravi shto lakshi model a shto veci ,to je moguce cika Savo ali onda pripada grupi ultra lakih modela koje nemogu da se lete napolju,raditi sve od fine probrane balze i eto ultra lakog modela ,ali da ne skrecem sa ove teme

Darko svaka cast na poduhvatu i da ce bog zdravlja da se to vine u nebo kako treba

sto se tice presvlake ja se u potpunosti slazem sa cika Savom u vezi oratexta ,dozvoljava da se farba ,lepo se zateze i prijanja uz konstrukciju i neshto je drugaciji od orakovera ali nacin baratanja sa oratextom je kao i sa orakoverom ,pegla i samo pici

ako se cimash sa staklenim tkanjem i smolom ,balza ce dosta toga upiti u sebe i otezace model a to ti nije bash cilj ,gde je staklo tu mora i kit da padne pa smirglanje pa ponovo spric kit i onda ode na tezinu
model je ceo plankiran i to bogami 3mm balzom koliko znam ,mislim da nema potrebe za staklom i smolom  a i sama konstrukcija kao sto se vidi iz datog mislim da netreba preterivati sa laminiranjem

vidi na tebi je da odlucish a mi ce da posmatramo i dajemo nase sugestije

Decky:
Da se uključim i ja sa nastavkom radova od pozadi 😊 tj od repa

Dakyle:

--- Quote from: Sava on February 14, 2016, 06:59:16 PM ---Ako već planirate da ga farbate radi skala izgleda najmanje će težine dobiti ako radite sa Oratex folijom koja ima strukturu kao svila, a radi se peglom kao Oracover. Bele je boje i veoma lako se farba. Težina je neznatno veća nego klasično presvlačenje Oracoverom. Klasično farbanje sa sve gitovima će ga nepotrebno otežati.
Težak model ja lepa maketa. Lagan model je dobar avion. Jeste to velik model i može da bude malo teži, ali pitanje je koliko teži. Povećana težina pravi mnogo problema, od poletanja pa sve do sletanja.  Dugo sam u ovom poslu i još nisam napravio model dovoljno lagan da bih bio zadovoljan, uvek mislim moglo još lakše.
Ovo su moja viđenja i nisu nikakve kritike, naprotiv, veoma lepo je odrađeno.
Pozdrav iz SM    :)aplauz

--- End quote ---
Hvala na sugestijama i smernicama. Upoznat sam  sa Oratex folijom, Jeste cilj Scala izgled, videcu do koje mere cu ici sa Scala detaljima (nitne, detalji iz kokpita, svetla i ostalo..) u svakom slucaju odluka ce pasti kada vidim na koju cu tezinu doci gotov-ne finisiran model izgledom. Kalasicna Oracover folija definitivno nece ici..Trenutno mi je cilj da kompletiram trup da se pomerim sa poda ukocih se ziv a radni sto od 1,7 metara mi je mali za trup. Sledeci problem mi je kvaliteno drvo za ramenjacu - nemam ga u dovoljnoj duzini..ima li neko da ponudi ili da predlog sta odraditi a ne nastvljati ga.

misha:
Deki, samo vodi racuna o tezini.
Iz licnog iskustva, mislim da je bitnija manja tezina od scala izgleda.
Sto se ramenjaca tice slobodno ih nastavljaj.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version