RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > TRENAŽNI MODELI
Projekat Zvezdica
dejan_ts:
evo topika
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,3818.0.html
naravno nastavice se sa radom jednog dana
Anakin:
Sredicu to sa repom, nije problem. Sto se tice krila, citas mi misli. Kada sam video kako ovo ide, poceo sam da razmisljam o konstruktivnom krilu. Ja imam balsu od 3 mm, mislim dovoljno... Imam nesto i od 2 mm ako moze da se kombinuje. Imam 1.5mm za plank. Daj predlog za debljinu ramenjaca. Krilo bih svakako radio iz jednog dela.
dejan_ts:
pa pazi sad ovako nisam u tiku koliko ti je sirina krila i duzina ali u svakom slucaju cesh morati iz dva dela da radish pa da ga sastavish po sredini zbog ugla od 3 stepena ili 2 kako vec izaberes,
rebra 2mm .plank 1,5mm a trojku koristi za ramenjace ,ali kombinuj kao laminirani sastav ,lepljenje dveju trojke ,dobijesh nesto jaci spoj i malo je jace u odnosu na punu sesticu ,za ramenjacu stavi 6x10mm trebalo bi 6x12 ili 5x10 ali posto imas 3mm balzu i kazes da je prvi pocetak stavi 6x10 stim sto kad budes radio ispune izmedju ramenjace stavi 3mm vertikalne godove i teras na dve trecine krila ,za dalje ti netreba ,u korenu ostavish dva rebra da ih sastavish sperom ,tipa ,imash nulu od renbra pa sledece na 40 mm a sledece na 50 ,znaci na 90mm po krilu ide ti sper ,sva naredna rebra povecavas za 7mm do kraja
Anakin:
Sto zbog praznika, sto zbog gostiju, projekat je malo cekao... Nije da je sve stajalo, uradio sam krilo u Solidu i isekao rebra, i juce napokon malo radio. Trup sam ulepio a diletantski pristup da delovi poravnavaju jedni druge je potpuno urodio plodom i sve je u apsolutnoj nuli.
Usput sam slomio jedno rebro pa je sad puno, bez otvora, i otkrio sam jos jednu gresku u projektu. Kada sam resio da stranice umesto 6mm balse budu 3mm, nisam obratio paznju na promene koje su nastale na sedlu repa pa sam morao da dodam 3mm balse. Sa donje strane se to najbolje vidi.
Taj deo koji viri je planiran da se odsece, nece tu ostati.
Sedlo odozgo.
Trup prvi put sa repom.
Ponosna suvlasnica koja je Zvezdicu krstila.
Anakin:
Visak sedla otfikaren.
Trup je dobio i "stomak". Tri milimetra sper od firewall-a do izlazne ivice krila, odatle 3mm balsa. Ispod sedla repa je, zbog kacenja repnog tocka, opet sper 3mm.
Visak uklonjen i osmirglan.
Dok sam sekao viskove planka, na nekim delovima su mi se ivice iskrzale.
Posto nemam git, zamesao sam prasinu koju sam dobio smirglanjem balse i malo belog lepka i popunio gde je trebalo i ostavio da se osusi.
Danas cu to osmirglati, zavrsiti poklopac otvora za baterije i to je to sto se tice trupa. Kada uzmem vodjice i klavir zice i postavim ih, zatvoricu trup sa gornje strane. Juce sam izmerio trup sa sve repovima i poklopcem. Znaci sve sem gornjeg planka. Tezak je 396 grama. Imam utisak da je ovo odlicna tezina.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version