RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Mini MWC flight kontroler + DSM2, iskustva
firebird:
Ima li neko iskustva sa ovim FC? Zasnovan je na MultiWii.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__42250__MINI_MWC_Flight_Control_Board_and_DSM2_Compatible_Receiver_ACC_GYRO_BARO_MAG.html
Ideja mi je da ga iskoristim za 250 FPV qvadic, a svidja mi se sto ima integrisan DSM2 prijemnik. U pocetku bih ga iskoristio kao stabilizator leta na avionima dok polako skupljam delove za qvad. Vidim da ima i kompas i barometar a gps me ne zanima jer je u FPV trkanju suvisan.
cakra:
Multiwii je odlicna diy platforma, uostalom i naze32 je portovan multiwii na st procesore...
Ako volis da cackas i igras se sa FC...imas preporuku jer to leti odlicno!
Ja sam sa multiwii-jem poceo-atmel 328 uC, sa ITG3205 gyro...mnogo lemljenja :)...i na poljance!
Pre 2-3godine se letelo samo u acro modu :)aplauz...slabo bilo acc/baro/mag sezora i ostalih bakraca...
pozz
(<--)
marko.jovanovic:
Kompas i barometar ti takođe ne trebaju za jurnjavu. eventualno mogu da pomognu samo u zadržavanju visine i pravca u koliko ti je neko amatersko slikanje sa multirotorima bitno i u koliko ti je bitno da model stoji ravno dok snimaš. Kao što je rekao kolega ta platforma je jako dobra i tu nema greške.
Ja lično imam nazu32 najobičniju i leti bez ikakvih problema. U koliko ti je avion dobro natrimovan on neće nogo menjati visinu prilikom leta. A mislim da ti to i nije toliko bitno. Može samo da te zeza recimo barometar ako ga ne pokriješ kako treba i slične stavri...
Jedino pitanje je koliki je domet tog recivera. Čisto sumnjam da je neka varijanta full range što zna da bude malo nezgodno ako se opustiš i letiš neki FPV posebno sa avionima....
Moj savet ti je flip 32 ili naze 32 i standardna varijanta nekog full recievera za spektrum ili možeš dodati neki satelit punog dometa umesto recievera što sam ja radio i odrađuje posao.
Jer na tim platformama postoji mogućnost postavljanja samo satelita kao prijamnika. Na taj način izbegavaš žičurine i dobijaš full range domete sa veoma malim masama reciver-a
Ako ti treba samo za neki let po livadi ne nešto preterano daleko ta varijanta koju si naumio da uzmeš ti je super stvar.
Sve preko toga bi razmislio.
firebird:
Generalno hoću da sklopim qvad klase 250 za FPV trkanje i jurnjavu po livadi, šumarku i sl. Svideo mi se jer ima integrisan DSM2 prijemnik a ja koristim DX7 koja mi u potpunosti zadovoljava prohteve. Dok sklopim qvadić hteo bih da ga iskoristim kao stabilizator leta na avionu i letim ga po ovom vetrovitom vremenu...
marko.jovanovic:
Ok onda kažem barometar i magnetometar ti nikakvu ulogu ne prave u toj priči.
Preračunaj se dobro koliko će te koštati sa HK sem ako nemaš neku šemu mislim na poštarinu i ostalo.
ovde kod nas koliko vidim imaš naze 32 za te novce jedino ti fali reciever.
A za letenje po vetru ja sam koristio orange stabilizator sa dsm2 prijemnikom u sebi i radio mi je posao mada ja nešto ne volim da letim sa tim spravama, više volim kontrolu u svojim rukama i učenej kotriranja po vetru. Ali dobro svako ima svoj ukus.
Ako nabaviš po toj ceni ili nešto malo većoj isplati se
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version