RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Glupost da ne moze biti veca!!
sova:
HVATAC DRONOVA HAHAHAHAHAHAAHA :hehe :hehe :hehe :hehe stanes i cekas da te uhvati al malo nize hahahahaha
http://tangosix.rs/2015/19/02/hvatac-dronova/
jojkic:
Joj, ja danas čuo još veću glupost, nisam hteo da otvaram novi topic, i započinjem svađu, ali kad si već počeo sa ,,glupostima,, ;)
Negde oko 18h , RTS 1 , javlja se dopisnica RTS-a , povodom pada putničkog aviona u Alpima ... Između ostalog kaže pojavljuje se i par nejasnoća, avion je pao vertikalno bla, bla postoje opcije požara na motoru, sudara sa drugom letilicom, a razmatra se i sudar sa dronom.
Nisam je slušao do tada pažljivo, a dok sam stigao da pročačkam uši, završila je već ... Naravno ono što sam zapamtio, a verovatno i običnom narodu što je ušlo u uši će biti verovatno dron ... I to zna se , ne neki profi vojni dron, koji leti na velikim visinama i košta par miliona dolara, već će opet da bude taman malo zaboravljen Phantom sa zastavom, sad i putničke avione obara .... :sljus
Kuda ide ovaj svet .... Zreo je za jedan ozbiljan restart svega ...
vpilic:
Jojkic nije ceo svet kao nasa zemlja Srbija.
Srbija je zemlja cuda u kojoj je sve moguce....
Nemam nameru da komentarisem glupost HVATANJA mrezom jer neko pokusava da profitira u celoj ovoj gunguli tipa DRON ali komentar u clanku
'" Mogući rizici su terorizam, narušavanje privatnosti, industrijska špijunaža i ugrožavanje kredibiliteta javnih vlasti, institucija ili kompanija."
E ovo je vec totalna glupost!!!!!!!
Pobogu postoje firme koje regularno naplacuju snimanje...
http://www.skyboximaging.com/
U prevodu firma skybox moze moze pratiti osobu X 24h svaki dan ako imam dovoljno para da to platim...
Nasi nisu upuceni ili pak mozda jesu pa zele da iskoriste aferu DRON sve to u smislu dodatnih zakona oko dozvola i bla bla bla.... ali ali..... mislim da kod nas u zemlji cuda je bas ta udarna vest DRON ono sto privlaci masu...
Oduzeli ovom oduzeli onom... Moze da ponese bombu moze da ponese ...
Pozitivno jeste da je i baba od 80god upoznata sa mogucnostima multikoptera ali sa druge strane negativno jeste sto ta ista baba od 80god. umislila da nosi BOMBU....
jojkic:
--- Quote from: vpilic on March 26, 2015, 11:58:24 PM ---
Nasi nisu upuceni ili pak mozda jesu pa zele da iskoriste aferu DRON sve to u smislu dodatnih zakona oko dozvola i bla bla bla.... ali ali..... mislim da kod nas u zemlji cuda je bas ta udarna vest DRON ono sto privlaci masu...
Oduzeli ovom oduzeli onom... Moze da ponese bombu moze da ponese ...
Pozitivno jeste da je i baba od 80god upoznata sa mogucnostima multikoptera ali sa druge strane negativno jeste sto ta ista baba od 80god. umislila da nosi BOMBU....
--- End quote ---
Naravno. Kod nas je ,,dron,, postalo političko sredstvo manipulisanja masama, u istom rangu sa lokatorima, Teslinim tajnim oružijem (koje još uvek ne razjašnjeno da li prži ili ledi u vazduhu :) ) , HARP antenama koje izazivaju poplave i slično, dok se na zapadu ipak na to gleda kao na potencijalno opasnu igračku, koja je zabavna.
Ovo sa dronom i mrežom, me podseća na SouthPark , jedni će voziti drona, i biti ,,potencijalna opasnost,, , dok će drugi isto voziti drona i loviti one prve. Kontradiktorna situacija :D , te ne vidim ni ja bilo kakvu ozbiljnu primenu toga.
Usput Vlado, na facebook-u za DJI Inspire sam okačio pitanje, pa kad budeš radio još testova ,evo copy paste:
,,E, zanima me za test, u zatvorenom prostoru. Sa isključenim GPS-ovima, u nekoj hali, ili sportskom balonu, kad radi stabilizaciju uz pomoc kamere i ultra zvucnog senzora, da ga pozicioniras na neku mono podlogu ispod, tipa beton, parket, vestacka trava , stanes na tu podlogu da te hvataju senzori od Inspire 1, i krenes da se pomeras. Da li ce quad pogresno prepoznati tebe, kao staticni objekat i kretati se kako se ti kreces, ili ce ostati u mestu . To jest pitanje glasi, koliko mu dobro, ta izvikana stabilizacija radi u zatvorenom prostoru (bez GPS-a) i koliko je dobra u prepoznavanju orijentira, sa obzirom da to radi preko pomocne kamere ...,,
marko.jovanovic:
Haha Voleo bih da vidim kako će da stigne miniquad koji leti 80-100 na sat???
AHAHAHAHA.
Vest je taman toliko ozbiljna kao i IQ koji u ot poveruje.
A verujte takvih je dosta.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version